Šest stříbrných „obrněných“ vagónů se čtyřmi kinosály, osmi interaktivními místnostmi a v nich příběh, jak snadné je propadnout drogám a jak těžké je se závislosti zbavit. Ano, protidrogový vlak se už opět po roční odmlce blíží k Prostějovu a na hlavním nádraží zastaví ve čtvrtek 28. a v pátek 29. dubna. Vlak, který v minulých letech vzbudil pohoršení u části veřejnosti, nabídne atraktivní, i když pro mnohé drsnou podívanou, v Prostějově již pošesté.

Takzvaný protidrogový vlak REVOLUTION TRAIN opět vyráží na jarní turné a již pošesté zastaví i v Prostějově. „Jde o speciálně upravenou a vybavenou stříbrnou vlakovou soupravu, v jejímž interiéru návštěvníci projdou 5D projekcí, která ukazuje hrozby závislostí a vede k zamyšlení o hodnotě lidského zdraví. Vnitřní design vlaku svou konstrukcí odpovídá křehkosti a genialitě lidského těla a kontrastuje s vnější „ocelovou agresí“. Nejsložitější živý stroj, lidské tělo, v kombinaci s nejmodernější technologií se jeví jako ideální spojení pro tento interaktivní projekt zacílený na lidské smysly,“ uvedl náměstek primátora pro školství v Prostějově Jan Krchňavý, který před dvěma lety tuto akci podpořil i proti kritikům z řad opozičních zastupitelů.

Vlak v Prostějově zastaví v železniční stanici hlavního nádraží v Prostějově na dva dubnové dny - ve čtvrtek 28. dubna a v pátek 29. dubna. Čtvrteční program vlaku v době od 8.00 do 14.20 hodin  bude vyhrazen pouze pro objednané žáky prostějovských základních škol s pedagogickým doprovodem. Následně bude pouze ve čtvrtek od 14.30 do 18.00 hodin vlak přístupný široké veřejnosti. Páteční program vlaku bude vyhrazen jen pro žáky a pedagogy. Vstupné je dotováno z finančních prostředků Statutárního města Prostějova.

Rezervace míst pro veřejnost v odpoledním bloku od 15.30 hodin je možná na emailové adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Vstupy jsou po zhruba 20 minutách, délka programu ve vlaku je 90 minut, tento program absolvuje vždy skupina složená z maximálně 15 osob, celková kapacita vlaku je omezena. „Upozorňujeme, že minimální věk návštěvníků vlaku je 10 let a realizátor programu REVOLUTION TRAIN doporučuje, aby děti ve věku 10 až 12 let byly ve vlaku doprovázeny dospělou osobou, nejlépe rodiči. Přestože program probíhá uvnitř vlaku, doporučujeme jeho návštěvníkům teplejší oblečení,“nabádá náměstek primátora Jan Krchňavý.

REVOLUTION TRAIN dlouhodobě podporuje Národní protidrogová centrála. Podporu a záštity projektu udělili Policejní prezident PČR, Ministerstvo vnitra a ministr zdravotnictví ČR. Velkou podporou jsou pozitivní reakce dětí a pedagogů, kteří se programu zúčastnili.

 

17 vlak letak