V úterý 24. května si dříve narození spoluobčané opět budou moci zasoutěžit, a to v Kolářových sadech v Prostějově na akci s názvem Aktivní senior. Čeká je tam totiž zábava i poučení. Soutěžící budou plnit čtrnáct úkolů. Nikdo se přitom nemusí bát, že by je nezvládl, jelikož jsou uzpůsobeny věku. Na stanovištích se budou prověřovat znalosti z různých oborů.

Půjde například o základy první pomoci, dopravní předpisy, poznávání přírodnin, památky našeho města, trénink paměti, střelbu na laserové střelnici, požární ochranu a sportovní disciplíny. Cílem soutěže je zpestřit život seniorům a hlavně vytvořit příjemnou atmosféru s bonusem získání pěkných cen. Soutěž je určena pro ženy i muže, kteří v letošním roce dosáhnou šedesáti let a starší. Přihlásit se mohou tříčlenná družstva i jednotlivci přímo na místě. Družstva si mezi sebou utvoří sami senioři při registraci na startu. Soutěžní disciplíny připraví strážníci, policisté, hasiči, studenti Střední zdravotnické školy, Prostějov, pracovníci Českého svazu ochránců přírody Iris, Sportcentrum a samozřejmě zástupci městské knihovny. Soutěžící se mohou těšit i na doprovodný program, v podobě zábavných her pro seniory a ukázky canisterapie připravené organizací Podané ruce – osobní asistence. Dále si budou moci vyzkoušet chůzi se severskými holemi pod vedením lektorky Nordic walkingu Lenky Sehnalové. Družstva i jednotlivci, kteří se umístí na prvních třech místech, získají diplomy, poukázky do lékárny a další věcné ceny. Nikdo ze soutěžících neodejde s prázdnou, pro každého je nachystán dárek. Zajištěno je i občerstvení. Sraz účastníků, prezence a vyzvednutí soutěžních kartiček proběhne na stanovišti „START“ u hvězdárny od 9.00 hodin. Vlastní zahájení je naplánováno o hodinu později. Vhodné je mít sportovní oblečení a obuv.

Akci připravila Městská policie Prostějov společně s městskou knihovnou ve spolupráci s Odborem sociálních věcí Magistrátu města Prostějova, Zdravým městem Prostějov a jeho dalšími partnery, vše pod záštitou statutárního města Prostějova.

AKTIVNÍ SENIOR 2022