Jestřábi Prostějov za sebou mají veskrze úspěšnou sezónu. Konec základní části je pravda nepotkal v kdovíjaké formě. Přesto se ale Prostějov dostal až do semifinále, kde neslavně skončil na hokejkách Vsetína v pěti zápasech. Ale budiž – předsezónní cíl byl splněn a úspěch v podobě semifinále byl na světě.

Bohužel to, co by z logiky věci mělo následovat – tedy udržení alespoň kostry týmu – se nekoná. Jestřábi už nyní přišli o deset hráčů. A jedná se pouze o jména, která prozradil buď realizační tým, nebo soupeři Jestřábů. Nepotvrzené informace mluví o tom, že by mělo skončit 80 až 90 procent hráčů. Zdroj je přitom blízký kabině Jestřábů.

I kdyby se ale tato čísla nepotvrdila, ztráty pro hokejový klub jsou už nyní ohromné. Týmu se fakticky rozpadla obrana, stejně jako první dva útoky. Nově bude muset seskládat také brankáře… Scénář z let 2020 a 2021 se opakuje.

Přitom letos je nejméně pochopitelný z těchto let, v roce 2020 tým selhal a pochopitelně přišly změny. A šetřilo se. Rok nato se týmu taky tolik nepovedl. Celek ale potenciál měl. Nyní tu byla ve třech letech třetí parta hráčů – ani ta však nevydržela.

Klub to ale zjevně neřeší. Přitom si znovu bude muset tým sedat a budovat, znovu se bude učit herní styl svého kouče a znovu si na něj budou zvykat fanoušci.