Kde chybí úcta k rodičům, tam je potom těžké něco řešit. Strážníci městské policie ovšem spor mezi mladým hulvátem a jeho matkou řešit museli. Syn totiž své mamince vyhrožoval fyzickým napadením a slovně ji urážel. Nebylo to přitom poprvé!

Rodinný spor mezi matkou a synem řešili strážníci ve středu 11. května před devatenáctou hodinou v okrajové části města. „Třiadvacetiletý muž slovně vyhrožoval své devětačtyřicetileté matce fyzickou újmou a vulgárními výrazy ji urážel. Strážníci na místě zjistili, že mezi osobami blízkými nedošlo k podobně vypjaté situaci poprvé,“ konstatoval Petr Zapletal, vrchní inspektor Oddělení prevence Městská policie Prostějov.

Za přítomnosti hlídky došlo ke zklidnění vyostřeného okamžiku a syn z bytu odešel ke svému kamarádovi. „Při konfliktu nedošlo k žádnému zranění a nebyla způsobena jakákoliv škoda na majetku. Svým chováním je muž podezřelý z přestupku proti občanskému soužití a všechny zjištěné skutečnosti byly hlídkou oznámeny správnímu orgánu,“ přidal zastupující tiskový mluvčí.