Během posledních dvou měsíců jsme si do sytosti užili nejrůznějších kulturních a společenských akcí, o kterých se nám během dvou covidových let mohlo jen zdát. A pevně doufám, že si jich budeme užívat i v dalším období během léta.

Sám jsem v posledních dnech a týdnech pozoroval na organizátorech akcí obrovskou úlevu, že konečně a bez jakýchkoliv omezení mohou uspořádat po dvouletých odkladech nějakou tu veselici, karneval, ples nebo podobné zábavy. Ostatně nejeden z nich mi přiznal, že kvůli protiepidemickým opatřením, tím pádem zákazu pořádání hromadných akcí, přišel o nemalý zdroj příjmů. Teď už ovšem nikomu nic nebrání v tom, aby akce pořádal. Jen od začátku března se v prostějovském regionu uskutečnily desítky akcí a mnohé z nich byly odkládané z ledna či února, nebo dokonce i z mnohem dřívější doby. Ano, bavme se dál, dokud nám to covid-19 dovolí.

Obávám se totiž, že na podzim už tolik příležitostí k veselí mít nebudeme. A to v žádném případě nechci nikoho strašit nebo vyvolávat nějaké poplašné zprávy. Ostatně odborníci také varují, že se na podzim koronavirus zase vrátí a možná i v daleko větší síle. I s ohledem na to mi několik organizátorů podzimních akcí již potvrdilo, že je zřejmě uspíší a uspořádají je ještě během letních měsíců. Dobrá myšlenka. Takže užívejme si naplno zábavy, dokud to jde a než se naši vládní představitelé začnou zase zaobírat nějakými omezeními.