Dobrá hudba, ukázky požární techniky a také aut. Ne však pouze to, program stých narozenin Sboru dobrovolných hasičů Čelechovice probíhal většinu uplynulé soboty a na většině míst v obci. Pro místní se stačilo vyklonit z okna a měli některý bod akce, třeba svěcení praporu, jako na dlani.

„Jsem zde proto, že zde mám kamarádku a ta bude večer hrát. Jinak je akce pěkná, mají to moc pěkně udělané. A údajně i dobré jídlo. Zažila jsem celý program od začátku. Tedy svěcení praporu, průvod i ukázku nového hasičského auta. Mají to vydařené, opravdu na úrovni,“ uvádí paní Zdeňka. „Mezi hasiči nejsem, ani mí příbuzní. Přišla jsem se podívat coby místní obyvatelka,“ dodává.

Hlavní část programu se ale od odpoledne konala v areálu sokolovny, v níž probíhaly atrakce pro děti i řada možností, jak se občerstvit. A také probíhala ukázka hasičských aut. Místní hasiči dostali nové zásahové vozidlo.

Ale byla zde i stříkačka odhadem stará přes 90 let. O zábavu tak měli lidé postaráno. Návštěvníci i pořadatelé. „Je to náročné. Ale jsme rádi, že přišlo tolik lidí. Doufáme, že se i baví. Mají zde připravenou ukázku hasičské techniky i zásahu, a to není vidět každý den, vesměs jen při různých oslavách. Celkově jsme moc spokojení. Navíc navečer zahrají Sax Rock, kteří jsou zde hodně známí,“ svěřil se Večerníku starosta hasičů Michael Vařeka.

Na hasiče se od účastníků snášela chvála. Ta přišla od zástupců obce. „Musím říct, že se spolupráce s našimi hasiči hodně v posledních letech zvedla a zlepšila. Jsme na ně pyšní. Pro ně je to první takto velká akce. A zhostili se jejího pořádání velmi zdatně,“ nechala se slyšet starostka Čelechovic Jarmila Stawaritschová.

Nemusí přitom jít o poslední podobnou akci. „Chceme to ještě víc posunout. Vybudovat nové tradice, pořádat, dělat akce, které zde doteď nebyly,“ plánuje si Vařeka.