Po vypití takového množství alkoholu neměl vůbec na elektrokole co dělat. Jenomže starší muž vypil dvě sedmičky vína a vydal se na cestu napříč sídlištěm Hloučela. V ulici Jana Zrzavého v opilosti naboural do zaparkovaného vozidla a drobně se zranil.

V neděli 31. července odpoledne jel čtyřiašedesátiletý senior na elektrokole po popíjení alkoholických nápojů ve směru z ulice Kpt. Otakara Jaroše směrem k ulici Jana Zrzavého v Prostějově. „Při jízdě vlivem svého neutěšeného stavu, do kterého se přivedl sám, přehlédl zaparkované vozidlo značky Renault a narazil do jeho zadní části. Při pádu si způsobil jen drobné oděrky,“ popsala nevšední karambol Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Záhy policisté přišli na to, proč senior na elektrokole při jízdě tak fatálně selhal. „Po provedené dechové zkoušce se hodnoty na zařízení zastavily nejprve na 2,07 a poté na 2,08 promile alkoholu. Policistům starší muž sdělil, že před jízdou popíjel a vypil dvě sedmičky vína. Hmotná škoda byla předběžně stanovena na deset tisíc korun,“ uvedla mluvčí krajské policie s tím, že havárie cyklisty je nadále v šetření.