Během posledního červencového víkendu kontaktovali strážníky v terénu nebo telefonicky poctiví nálezci, kteří jim předali nalezené peněženky nebo přímo finanční hotovost zapomenutou ve výdejním slotu bankomatu.

V prvním případě ponechal peněženku s finanční hotovostí a platební kartou na lavičce v centru města devětasedmdesátiletý muž. „Měl štěstí, že ji nalezla kolemjdoucí třiapadesátiletá žena, která ji předala strážníkům. Seniora hlídka v místě bydliště dohledala a nález mu předala,“ prozradil Tereza Greplová, Vedoucí skupiny prevence kriminality Městské policie Prostějov.

Druhý den se na strážníky obrátila devětatřicetiletá žena s tím, že v bankomatu někdo zanechal peníze. „Strážníci nález převzali a vrátili příslušné bance. Ten, kdo je zapomněl, má možnost se obrátit na vlastní banku, a to i v případě výběru z bankomatu jiného peněžního ústavu,“ vzkázala Greplová.

Ve třetím případě strážníci přebírali od poctivého nálezce peněženku s doklady a finanční hotovostí, kterou ponechal devatenáctiletý muž na automyčce. „Hlídkou byl dotyčný mladý muž zkontaktován v místě bydliště, kde mu byl nález předán,“ popsala šťastný konec tisková mluvčí prostějovských strážníků. „Všem nálezcům patří poděkování za to, jak se zachovali. Ne každý by jednal stejně jako oni!dodala.