Ani letos neměl labutí pár sídlící na rybníku v Drozdovicích štěstí. Z pěti mláďat, která vyvedl, uhynula začátkem června tři. Podezření na otravu vyvrátila pitva, odborníci se shodli na přirozeném přírodním výběru.

O to větší pozornost věnovala prostějovská veřejnost zbývajícím ptáčatům. Jak Večerník obsáhle informoval v minulém vydání, jejich pozemskou pouť ukončil v pondělí 17. července v Kolářových sadech střet s volně pobíhajícím psem.

Nezodpovědný majitel z místa utekl. Vyšetřování se ujala Policie ČR. Po výzvě, kterou zveřejnil Magistrát města Prostějova, se přihlásili svědci celé události. Podle informací Večerníku je totožnost pravděpodobného pachatele známa. „Labutí mláďata ale pes nezadávil, s největší pravděpodobností byl příčinou jejich úhynu stres způsobený štvanicí,“ sdělila Večerníku již dříve policejní mluvčí Miluše Zajícová. Událost je nadále v šetření a případ se dokumentuje. „Majiteli psa může hrozit obvinění z trestného činu týrání zvířat. Stran slovního napadení ženy, která událost nahlásila, se bude pravděpodobně jednat o přestupek,“ odpověděla v pátek redakci Zajícová.