Už před časem jsme přinesli informaci zveřejněnou korfbalovým klubem SK RG Prostějov o tom, že jeho extraligové A-družstvo dospělých nadále povede trenér Martin Uherka doplněný o Davida Konečného, který se vrátil a který dělal kouče řadu let předtím. Nově se nám však povedlo zjistit, že oba vytvoří rovnocennou trenérskou dvojici!

„Uplynulá sezóna nám nevyšla podle představ. Chtěli jsme obhájit mistrovský titul nebo minimálně postoupit do finále, ale místo toho obsadili až třetí místo. Po skončení soutěže jsme si pak všichni společně sedli a rozebírali, jak a proč co fungovalo či nefungovalo. No a po konstruktivní diskusi se zrodil nápad, že ideální by bylo vrátit se k tomu, když jsme u týmu působili oba s Davidem,“ řekl Večerníku Martin Uherka.

Do konce ročníku 2021/22 dělal hlavního kormidelníka Konečný, zatímco Uherka byl jeho asistentem. Loni v létě ovšem dosavadní lodivod číslo jedna oznámil, že kvůli pracovní vytíženosti z funkce odchází. A veškerou zodpovědnost za áčkový mančaft ergéčka převzal jeho pobočník. Nyní se Konečný k prostějovskému kolektivu vrací, leč nově budou s parťákem Uherkou tvořit duo trenérů se stejnými pravomocemi.

„My jsme s Davidem kamarádi a výborně si rozumíme, takže v tom nevidím žádný problém, spíš právě naopak. Jde o to správně využít silné stránky nás obou. David z časových důvodů nemůže stíhat všechny tréninky, zatímco já ano, tak na nich budu. On umí skvěle koučovat při utkáních i stanovovat zápasovou taktiku, proto se bude věnovat především tomuhle. Já víc povedu přípravu a komunikaci s hráčským kádrem, v čemž jsou zase mé přednosti,“ nastínil Uherka.

Společný cíl je přitom jasný. „Máme opravdu silný a kvalitní tým, dostatečně zkušený i velmi perspektivní zároveň. Proto chceme udělat po všech stránkách maximum, abychom opět bojovali o zlato v extralize a skutečně jej získali. Právě za tím společně půjdeme,“ zdůraznil Martin Uherka za sebe, za Davida Konečného i za svěřenkyně a svěřence.