Letos v listopadu se v Prostějově uskuteční další komunitní sázení, a to hned ve dvou termínech. Pokud si tedy chcete zasadit vlastní strom, budete mít možnost 4. a také 11. listopadu. Jak minulý týden informoval prostějovský magistrát, na obě sázení ještě zbývá několik volných stromů. Tak neváhejte a přihlaste se!

„V každém daném termínu se bude jednat o vysazení čtrnácti stromů. Sázet budeme u soutoku Romže a Hloučely ve Vrahovicích, a to okrasné listnaté dřeviny, například lípu, habr, jilm, javor, dále to bude hrušeň obecná, třešeň ptačí a tak dále. Všechny stromky budou mít obvod kmínku dvanáct až osmnáct centimetrů,“ vysvětluje náměstek primátora Jiří Pospíšil.

Zájemci o komunitní sázení se mohou hlásit na e-mailovou adresu první náměstkyně primátora Milady Sokolové, která před časem komunitní sázení iniciovala. „Tato myšlenka mne napadla mimo jiné i proto, že se mě často rodiče při vítání občánků ptají, zda je možno za jejich dítko někde v Prostějově vysadit strom, což tento projekt může některým z nich nabídnout,“ připomněla Sokolová s tím, že zájemci se o svůj strom mohou hlásit na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..