U rozsáhlého požáru osobního vlaku, kamionu a osobního auta jsme zasahovali v úterý 17. října v Olomouci na železničním přejezdu na Bělidlech. Hlášení o události jsme přijali v 8:22 minut na krajské operační a informační středisko s tím, že všechna tři vozidla po dopravní nehodě vzplála. Rychlé rozšíření plamenů způsobilo proražení palivové nádrže vlakové soupravy. 

 

Po našem příjezdu na místo události již bylo asi 30 cestujících z hořícího vagónu evakuováno. Ihned jsme zahájili hasební práce. Souběžně jsme poskytli první pomoc pěti osobám, následně jsme je předali do péče zdravotnické záchranné služby.

Na místě zasahovalo 8 jednotek hasičů, spolupracovali jsme s kolegy ze SŽ, kteří se na závěr postarali o nakolejení soupravy a zprovoznění železniční trati i komunikace, která byla po dobu zásahu uzavřena.

Zasahovala profesionální jednotka ze stanice Olomouc se speciální technikou, kolegové ze SŽ Přerov a SŽ Ostrava s drážní technikou a jednotky SDH Olomouc-Chválkovice, Olomouc-Černovír, Hlubočky, Velká Bystřice a Bohuňovice.