Delší dobu byl klid, ovšem předminulou sobotu měli strážníci opět co dělat s opilými vandaly před Discoklubem Morava na rohu Olomoucké a Lužické ulice. Situace byla vážná, protože jeden z opilců byl kvůli nepřístojnostem vyveden ochrankou z diskotéky ven na ulici. Tady ovšem muž řádil dál a poškodil zaparkované osobní auto. To ovšem nebyl ještě konec opileckým výstřelkům. Druhý „bezmozek“ pak pod silným vlivem alkoholu rozkopal odpadkový koš. Městská policie činy obou mužů zadokumentovala a ti se z nich budou zodpovídat u správního orgánu.

 

 V sobotu 14. října před čtvrtou hodinou ranní si strážníci vykonávající kontrolní činnost a dohled na dodržování pravidel veřejného pořádku povšimli velmi hlučné osoby rušící noční klid v Lužické ulici. „Při řešení protiprávního jednání jednadvacetiletého muže se k hlídce přihlásil člen ochranky diskotéky, který uvedl, že dotyčný mladík byl na diskotéce a obtěžoval tam ostatní hosty. Pro své nevhodné a agresivní chování byl ostrahou vyveden ven. To se mu nelíbilo a ve vzteku vzal nákupní vozík a rozjel se s ním proti zaparkovanému vozidlu, které poškodil. Majitel poškozeného automobilu se nacházel na místě a celou událost potvrdil. Na vozidle měl drobné oděrky a škrábance. Při provedené orientační dechové zkoušce jednadvacetiletý muž nadýchal 2,09 promile,“ informovala vedoucí skupiny prevence kriminality Městské policie Prostějov Tereza Greplová s tím, že po zadokumentování celé situace opilý muž z místa odešel a ze svého protiprávního jednání se bude zpovídat u příslušného správního orgánu pro podezření z přestupku proti majetku a proti veřejnému pořádku.

„Zanedlouho se ovšem strážníci s mladým mužem setkali znovu. Tentokrát dělal pouze doprovod svému stejně starému kamarádovi a protiprávního jednání se nedopouštěl. Jeho kamarád byl ale projíždějící autohlídkou spatřen při rozkopávání odpadkového koše na rohu ulice Olomoucká a Vápenice. Jednadvacetiletý muž při provedené orientační dechové zkoušce nadýchal 1,99 promile. I v tomto případě strážníci protiprávní jednání zadokumentovali a oznámili příslušnému správnímu orgánu k projednání,“ doplnila Tereza Greplová.