Narváno! Prostějovskou tržnici u Špalíčku obsadili v neděli ráno trhovci s nejrůznějším zbožím. Stolky byly rozmístěny po celém tržišti, zájem ze strany prodejců byl enormní. Tradiční bleší trh, který byl letos v pořadí již osmý, přilákal vzápětí stovky kupujících. A ti měli skutečně z čeho vybírat. Prodávalo se totiž téměř všechno možné!

 

 Starožitnosti, letité kuchyňské nádobí, nástěnné hodiny, sbírky známek, pohlednice, odznaky, knihy, časopisy, gramodesky, starší elektronika, magnetofony, obrazy, staré zápalky, a dokonce preparovaní ptáci a mnohá další veteš lákala Prostějovany skutečně enormně.

„Lidí přišlo skutečně hodně, ať už to bylo ze strany prodejců, nebo kupujících. Ale není se co divit, během minulého blešáku pršelo, zatímco dnes máme krásné slunečné ráno,“ pochvaloval si s úsměvem galerista Jindřich Skácel, který prostějovské Sběratelské trhy pořádá již třetím rokem. „Jsem opravdu nadšený, účast má neustále vzestupnou tendenci. Letos se jedná už o osmý bleší trh. Původně jsem uvažoval o tom, že tímto zakončíme sezónu trhů, ale lidé se mě pořád ptají i na prosinec. Takže jsem začal uvažovat o nějakém vánočním blešáku,“ prozradil Večerníku Skácel.

U více než dvaceti prodejních stolů se často stály dlouhé fronty. „Já už mám v tašce několik kousků porcelánového nádobí, které už dnes v obchodě prostě neseženete. Třeba tuhle misku mívala moje babička. Koupila jsem ji za třicet korun, tedy za pakatel,“ svěřila se Večerníku Veronika Mádrová.

„Je tady plno lidí, kteří mají hlouběji do peněženky, což není v dnešní době nic divného. A tak právě tito zákazníci vyhledávají podobné bleší trhy. Tady seženou za malé peníze velké věci,“ uzavřel organizátor prostějovského „blešáku“ Jindřich Skácel.