Rozstříhaný, pobořený plot kolem plumlovského kempu řadu let lákal ty, kterým se nechtělo platit za vstup na některou z četných kulturních akcí pořádaných v kempu Žralok. Tomu by mělo být od nové sezóny konec. Nebude to ale jediná novinka. Už na začátku října v kempu rovněž začala nezbytná rekonstrukce elektroinstalace.

Chatky v kempu Žralok v Plumlově toho zažily už hodně. V téměř nezměněné podobě stojí u Podhradského rybníka již více jak půl století. Město Plumlov, které kemp provozuje, zvolilo cestu „malých kroků“, kdy se snaží to nejnutnější postupně opravovat. Nedávno také kemp napojilo na kanalizaci. Po skončení letošní sezóny připravuje ráznější obnovu. „V pondělí devátého října se zde začalo s nezbytnou kompletní výměnou elektroinstalace, která vyjde na zhruba tři a půl milionu korun. Na jaře příštího roku by mělo být hotovo,“ prozradil plumlovský místostarosta Marek Otruba.

Dojde také na opravu pěti chatek. „Důležité bude i to, že během zimy uděláme nové oplocení. To staré bylo na mnoha místech prostříhané, či dokonce pobořené. Chyběly zde desítky metrů plotu, čehož bohužel pravidelně využívali lidé, kteří se tím vyhnuli placení vstupného na některou z kulturních akcí. To by se nyní mělo změnit,“ přidal druhý muž Plumlova, jenž má právě chod kempu zhruba rok na starost.

A tak právě jeho Večerník oslovil se zhodnocením končící sezóny. „Myslím, že byla celkem úspěšná, a to i díky počasí. Jednoznačně dobrým krokem byl pronájem kuchyně rodině Koláčkových ze Zlechova, díky nimž se zlepšila kultura stolování a rozšířila nabídka jídel. Jsme také rádi za dotaci z Olomouckého kraje, díky níž jsme mohli nakoupit šlapadla na Podhradský rybník, což se setkalo s velkým ohlasem,“ přidal prezident populárního Spolku Plumlovských nadšenců, který letos premiérově v kempu uspořádal Pivní slavnosti. „V těch bychom rádi pokračovali, připravuji i další novinky, ale ty si prozatím nechám pro sebe,“ usmál se Otruba. (mls)