Děsivý případ z předminulého víkendu nikoho z kompetentních orgánů zřejmě nezajímá. Večerník informoval o neštěstí, kdy v sobotu 4. listopadu okolo poledne se u parkoviště poblíž hotelu Zlechov na plumlovské přehradě utrhla část skály a kameny zničily zaparkovanou dodávku. Bylo jen dílem štěstí, že v tu chvíli nešel okolo žádný chodec.

Snímky a podrobnosti k případu poslal do redakce přítomný svědek. Ten navíc tvrdí, že něco podobného se stalo už vloni a je jen otázkou času, kdy padající balvany někoho opravdu zabijí… To se opravdu čeká, až se někomu něco stane?

„Už vloni z této zvětralé skály spadlo několik velkých kamenů a já jsem to poctivě hlásil na policii v Plumlově. Od té doby se ale nic neděje. Nikdo tu skálu žádným způsobem nezabezpečil. No a nyní metráky šutrů skutečně málem někoho zabily. Ještě štěstí, že kameny spadly jen na auto,“ komentoval situaci ze 4. listopadu rybář Jaroslav Matoušek.

O to víc by bývalo logické, že se po této události kompetentní orgány chytí za nos, začne se šetřit technický stav skály nad parkovištěm u Zlechova a také že za poslední nehodu bude někdo zodpovědný. Ovšem situace je zcela opačná. „Vámi dotazovaný pád kamenů ze skály a následnou škodu na vozidle nešetříme, protože nám nic takového nebylo nahlášeno,“ překvapila Večerník Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Tak snad se tím zabývá alespoň Městský úřad Plumlov, mysleli jsme si... Omyl! „Nemůžeme se zabývat něčím, co nám nebylo nahlášeno! Já sama jsem se o pádu části skály u Zlechova dozvěděla až z vašich novin. Navíc se to všechno stalo na soukromém pozemku,“ zareagovala tak trochu alibisticky Gabriela Jančíková, starostka Plumlova.

Pátrání a hledání příčin nehody, a hlavně to, kdo zajistí bezpečnost lidí procházejících po silnici v bezprostřední blízkosti skály, bude tedy ze strany Večerníku pokračovat i nadále. Obzvláště když další informace přislíbil redakci jednatel Hotelu Zlechov. „Mohu potvrdit, že padající kameny poškodily naše dodávkové vozidlo. Případ řešíme, a to se soukromým majitelem pozemku. Prosím o trpělivost, v příštích dnech vám budu moct poskytnout bližší informace,“ přislíbil Večerníku David Zapletal, jednatel Hotelu Zlechov.