Že má příprava pokrmů své výhody, to se rozhodně nedá popřít. Nicméně někdy není nad pohodlí jídla dovezeného až k vašim dveřím. Nejenže vám to ušetří spoustu času, který byste jinak strávili na nákupech nebo u plotny, ale navíc můžete ochutnat nespočet různých kuchyní z pohodlí vašeho domova. Ať už si objednáváte pravidelně, nebo si necháváte jídlo dovézt jen ke speciálním příležitostem, společně se podíváme na nejčastější situace, kdy dává smysl objednat jídlo on-line. Zní vám něco z toho povědomě?

 

První situace: Nečekaní hosté

Všichni jsme to někdy zažili… Pohodlně se uvelebíte doma na gauči při sledování filmu a najednou z ničeho nic telefon! Volají vaši kamarádi, které jste už roky neviděli a kteří jsou na jediný den ve vašem městě. Navíc se pozvali přímo k vám domů, aby zde strávili večer. A aby toho nebylo málo, dorazí už za hodinu. Za pouhou hodinu! Zatímco se snažíte trochu uklidit, abyste mohli pozvat hosty, uvědomíte si, že v ledničce nemáte nic, co byste mohli hostům nabídnout (pokud se tedy nespokojí s kohoutkovou vodou a přezrálými banány). Čas se neúprosně krátí a zbývá jediná možnost – objednat si jídlo na donášku! Když není času nazbyt, je nejlepší nechat přípravu jídla na někom jiném, zatímco vy se můžete plně věnovat svému domovu.

 

Druhá situace: První den v novém bytě

Pokud jste se nedávno stěhovali, určitě si vybavujete, jaké to je strávit celý úmorný den přenášením krabic. Nejen že jste se cítili úplně vyčerpaní, navíc jste nejspíš neměli ve vašem bytě žádné příbory, jídelní stůl, ale ani sporák. To je ideální chvíle, kdy nemusíte cítit žádné výčitky při objednání donášky jídla. Vaření a večírky s přáteli mohu počkat, nyní potřebujete něco k jídlu, a to co nejdřív. S vhodnou aplikací nemusíte trávit hodiny googlením výrazů „restaurace s donáškou v okolí“ nebo „čínské restaurace poblíž“, ale přímo v aplikaci máte bohatou možnost výběru. Takže hoďte nohy na stůl a začněte objednávat! Zbytek stěhování počká na zítra!

Třetí situace: Když se nemůžete dohodnout

Rande – skvělý večer, nebo ne? Máte na sobě vaše nejlepší oblečení a těšíte se na večer ve městě, najednou si ale uvědomíte, že máte problém. Vyhlédli jste si perfektní steakovou restauraci na druhém konci města, zatímco partnerka drží dietu a nejraději by zašla někam na salát? Ani jeden z vás nehodlá ustoupit! Co teď? V rámci zachování vztahu asi není nejlepší nápad se rozdělit a večeřet každý sám. To raději zůstaňte doma a objednejte jídlo s dovozem. Vy jste spokojený, ona je taky spokojená. Prostě paráda!

 

Čtvrtý případ: Deadline

Nezáleží, jestli jste zaměstnaní, máte brigádu, nebo studujete. Některé dny jste prostě extrémně zaneprázdnění. Možná musíte odevzdat esej, nebo na vás v práci spadl nový projekt, který musí být hotový do konce dne. Ať je to cokoliv, někdy se prostě musíte naplno ponořit do práce bez jakéhokoli rozptýlení. Nicméně abyste zůstali produktivní, vaše tělo potřebuje dodat živiny – nemůžete strávit celý den bez jídla. Příprava jídla nebo cesta do obchodu vám zaberou váš drahocenný čas a seberou energii, kterou byste mohli jinak věnovat úkolu. Místo toho si objednejte on-line a nechte jídlo přivézt přímo k vám. Jediné vyrušení bude zaklepání na dveře ve chvíli, kdy váš čerstvě připravený pokrm dorazí.

Pátý případ: Líný den

Zatím jsme slyšeli o případech, kdy jídlo s dovozem může zachránit den, nicméně na závěr je dobré zmínit, že ne vždy potřebujete konkrétní důvod. Někdy prostě jen nemáte náladu na vaření. Možná jste vyčerpaní z náročné práce, rodinných hádek, cvičení v posilovně, nebo z čehokoliv jiného – to se stává a je to naprosto v pořádku! Dovolte si lenošit, rozmazlujte se a dopřejte si vaše oblíbené jídlo s donáškou!