Pane redaktore Zaorale, nebylo by lepší věnovat se jiným věcem než kritice? Viz nedávno vaše kritické doporučení, že se mají všichni, co sympatizují s Ruskem, tam stěhovat. Vy byste byl schopen zcela proti základním principům demokracie stěhovat celý svět!

A nyní k vaší kritice vlastenectví. Velké množství občanů vám ještě dnes tvrdí, že za socialismu žili lépe. Vy jste tam nežil, tak „zvráceně“ nekritizujte. Doporučený dopis stál mimochodem 4 koruny, dnes 73 koruny. Noviny 50 haléřů, dnes 2 700 haléřů. Každý si mohl postavit svoje bydlení, dnes tak akorát zahradní domek, neexistovalo bezdomovectví, bankroty, exekuce a tak dále. Každý občan měl sociální jistoty.

Rusko se svými 1 600 jadernými hlavicemi a největší rozlohou bylo a bude velmoc. A vaše „válečná blamáž“? Jak to, že zkorumpované Ukrajině dodává zbraně celý svět a oni ne a ne udělat alespoň úspěšnou ofenzivu? Jak to, že dosud váš nepřítel R. F. není na hlavu poražena? Patrně jste to poplet, blamáž je na nevyhrávající Ukrajině, proti jedinému Rusku. Když jsem se vás ptal, co vám Rus udělal, nebyl jste schopen opovědět. V roce 1968 zde byli vojáci Ruska a Ukrajiny. Jak to, že první je váš nepřítel a druhý přítel? Znáte důvody této války?

Vlastenectví jste zase popletl – nemá nic společného s kritikou některých kroků EU, kritikou USA s jejich snahou, jak pravili kdysi komunisté hrát si na světového četníka, neřku-li ovládnutí světa či kritikou Ukrajiny za to, že neumožnila oproti smlouvě v Bělověžském lese zvláštní statut Donbasu a Luhansku. Naopak komediant v mikině od Vietnamců zcela nedemokraticky zakázal ruský jazyk.

Ladislav Štrajt, Prostějov