Gabriela Lefenda, tisková mluvčí společnosti AGEL) Nemocnice AGEL Prostějov ve své Úrazové ambulanci nabízí nejnovější a nejmodernější formu fixace OPENCAST. Tato novodobá „sádra” z karbonových vláken je extrémně lehká, vzdušná, hygienická a zároveň vhodná do vody.

 

Fixace OPENCAST je naprosto plnohodnotnou náhradou klasické sádrové fixace pro děti i dospělé. Tato novinka je vyrobena ze speciálního plastického materiálu, který se po zahřátí modeluje přímo na poraněnou končetinu pacienta. Po vychladnutí fixace drží v požadovaném tvaru a fixuje zlomeninu tak, aby se správně zahojila. „Tento plastový korpus je podložen měkkou pěnou, pacienti se tak nemusí obávat žádných oděrek či poškrábání, které by mohla fixace způsobit. Jde opravdu o extrémně pohodlnou náhradu klasické sádrové dlahy,“ vysvětluje Jolana Závodná, vrchní sestra Ortopedicko-traumatologického oddělení Nemocnice AGEL Prostějov.

V současné době existuje na trhu již několik odlehčených a prodyšných fixací, které dokonce umožňují koupání. Díky své konstrukci je ale OPENCAST zcela přizpůsoben a vyvinut právě pro koupání. „Troufám si říci, že tato moderní fixace díky svým skvělým vlastnostem může zpříjemnit mnoha pacientům jejich léčbu a také například zachránit nejednu dovolenou,“ uvádí Jolana Závodná, vrchní sestra Ortopedicko-traumatologického oddělení Nemocnice AGEL Prostějov.

V Nemocnici AGEL Prostějov prozatím nabízí fixace pacientům s vybranými typy zlomenin zápěstí, předloktí nebo lokte. Jedná se však o nadstandardní službu, kterou mohou využít pacienti jako samoplátci. Cena OPENCAST se pohybuje dle typu zlomeniny od 2 500 korun do 4 200 korun. Pouze dětem do 18 let přispívá na tuto novinku zdravotní pojišťovna 1 500 korun.