Jedna z nemovitostí v Barákově ulici v Prostějově je trvale neobydlena a minulé pondělí se tak stala terčem zlodějských choutek dosud neznámého pachatele. Ten se do domu dostal přes vysokou zeď a uvnitř pak nejen pobral vše, co se mu hodilo, ale zároveň i ničil mnohé zařízení. Majitel dosud nebyl schopen přesně vyčíslit škodu, kterou mu nezvaný návštěvník způsobil. Podle všeho ale bude značná...

„V pondělí 28. února jsme přijali oznámení o krádeži vloupáním do domu v ulici Barákova v Prostějově, který není trvale obydlen. Škoda, která jednáním neznámého lapky vznikla, nebyla majitelem doposud přesně vyčíslena,“ potvrdila případ Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Jak se Večerník dále dozvěděl, zloděj se do domu dostal poměrně složitým způsobem. „Nejprve musel překonat 180 centimetrů vysokou zeď okolo rodinného domu, aby se mohl dostat do objektu. Bez poškození pak vnikl dovnitř a celý ho prohledal. Ze sklepních prostor odcizil prodlužovací kabel o délce 50 metrů, v domě vzal pět vodovodních baterií, dvě vnitřní části karmy, odstřihl přívodní kabely od několika spotřebičů a elektrotechniky a tyto kabely pak odnesl s sebou, když opouštěl nemovitost. Navíc našel a vzal dámské jízdní kolo, které poškozený skladoval na půdě domu. Ve sklepě pak našel krumpáč, s jehož pomocí se dostal do garáže, ale tam nenašel nic, co by se mu hodilo,“ popsala řádění dosud neznámého pachatele mluvčí krajské policie Zajícová. Policisté případ šetří pro trestný čin krádeže, a pokud se jim podaří zloděje vypátrat, hrozí mu u soudu až dvouleté vězení.