K současné uzavírce Vrahovické ulice přibydou v Prostějově od poloviny března další dopravní komplikace. Začne totiž významná rekonstrukce, tentokrát Wolkerovy ulice. A bude ještě hůř. Jak již Večerník informoval, opd 1. dubna se k tomu všemu přidá zahájení rekonstrukce celé dálniční estakády Haná v katastru Prostějova. Vedení magistrátu tak žádá veřejnost o maximální shovívavost a zároveň opatrnost. Prostějovem nebude brzy jednoduché projet...

 

Olomouckým krajem dlouho plánovaná rekonstrukce Wolkerovy ulice v Prostějově začne podle radních v polovině tohoto měsíce. A s tím samozřejmě ruku v ruce půjdou dopravní omezení. „V první fázi půjde o uzavírku částečnou, a to až do 30. června tohoto roku. Od začátku letních prázdnin pak ovšem bude celá Wolkerova ulice uzavřena úplně,“ upozorňuje Alena Rašková (ČSSD), náměstkyně primátora pro dopravu v Prostějově.

Opravu Wolkerovy ulice ve vlastnictví Olomouckého kraje platí krajský úřad a je spolufinancována ze stejné dotace jako rekonstrukce Vrahovické ulice. „V průběhu první etapy rekonstrukce Wolkerovy ulice bude provedeno vložkování kanalizace a kompletní přeložky plynovodu a vodovodu nezbytné vzhledem ke stáří a technickému stavu. Trvat bude do 30. června. Od 1. července započne úplná uzávěra a kompletní stavební rekonstrukce Wolkerovy ulice ve stejném rozsahu jako Vrahovická ulice a bude trvat do první poloviny října. Souběžná obslužná komunikace na severní straně Wolkerovy ulice zůstane otevřena pro příjezd do ulice Sušilova, Sádky, Na Spojce a Komenského. Slepé budou ulice Tylova a Lidická,“ popsal detailně Jiří Rozehnal (ANO 2011), náměstek primátora, v jehož gesci jsou stavební investice na území Prostějova.

Částečná jednosměrná uzavírka Wolkerovy ulice začne v polovině tohoto měsíce. „Od 14. března do 30. června bude probíhat částečná uzavírka silnice II/150 ulice Wolkerova, a to ve směru od ulice Brněnské k okružní křižovatce na Petrském náměstí. Ulice Lidická a Tylova budou slepé s vjezdem od ulice Studentská. Objízdná trasa pro směr od ulice Brněnské k Petrskému náměstí bude vedena po ulicích Palackého, Blahoslavova, Vápenice a Újezd,“ doplnil informace Jan Vejmělek, vedoucí odboru dopravy prostějovského magistrátu.

Je více než jasné, že další rekonstrukce významné dopravní tepny Prostějova přinese komplikace řidičům. „Bohužel od prvního dubna bude zřejmě ještě horší situace, kdy začíná rekonstrukce dálniční estakády. Obávám se toho, že kvůli uzavírce estakády budou řidiči osobních i nákladních vozidel sjíždět z dálnice u Tesca a budou mířit do centra města,“ předesílá náměstkyně primátora Alena Rašková.

Máme se tedy na co těšit, a nejen řidiči...