Z původního termínu v polovině listopadu loňského roku se opravy vozovky i s chodníky, parkovacími místy a novým osvětlením měly protáhnout do poloviny prosince. Leč píšeme únor 2022 a není hotovo. Práce tak budou nadále pokračovat ještě na jaře. Parkovací místa i chodníky jsou přitom z velké části hotové, někde se finišuje. Cesta je už také označena obrubníky, ale finální asfalt na ní zatím není, na ten si budou muset místní ještě počkat.

 

Co všechno se v Dobrochově mění a měnilo, prozradil Večerníku starosta obce Miloslav Kříž už během loňského roku. „Cesta dostane nový koberec, už to opravdu potřebovala. V části obce vzniknou rovnou také chodníky na místech, kde ještě chybí, a přidáme i určitá parkovací místa, aby se nemuselo stát na cestě, případně na trávníku. V rámci prací se bude také dělat nové osvětlení směrem na Kobeřice, dojde i na opravu hydrantů ve vozovce a opravu dešťové kanalizace.“

Ke kolaudaci v loňském roce ale nedošlo. Průjezdná sice obec je, ale chybí finální vrstva, někde se ještě dolaďují i chodníky a parkovací místa, která tu nově vznikla. „Hotovo stále není a práce jsou přerušené do března, možná dubna dle počasí. Je to aktuálně průjezdné, a i když je nepříjemné, že stále není hotovo, tak to není výrazně obtěžující,“ uklidňuje současný stav starosta.

Obec ovšem celkově není příliš spokojena s rychlostí práce stavební firmy. „Počítáme s vícepracemi, které nastanou, ale určitě budeme zvažovat i sankce za nedodržení původního termínu. To je zatím otázkou dalších dnů a týdnů,“ zvedla varovný prst Kříž.

Na kompletní modernizaci si tak místní budou muset ještě chvíli počkat. A nezbývá než věřit, že zde nevzniká jistý STÍN MINULOSTI...