V alkoholovém opojení si spletl místo bydliště a dopadlo to pro něj velice špatně. Strážníci městské policie řešili v sobotu 5. března celkem kuriózní případ, který však nebyl vůbec úsměvný. Zasahovali proti totálně opilému násilníkovi, který si dokonce vyšlápl i na členy hlídky. Nebylo divu, že skončil v poutech.

Po šesté hodině ranní vyjížděla hlídka řešit opilého muže, který v centru města tloukl do dveří. „Na místě byl zjištěn dvacetiletý muž, jak rukou opakovaně udeřil do skleněné výplně u vchodových dveří. Strážníci jménem zákona vyzvali agresora, aby ihned zanechal protiprávního jednání. Své chování však mladík nezklidnil ani po opakované výzvě a zlost si chtěl vybít na zasahující hlídce. Následovalo použití donucovacích prostředků a útočník byl spoután,“ popsal případ Petr Zapletal, vrchní inspektor Oddělení prevence Městská policie Prostějov.

Jak dále z šetření vyplynulo, do domu se muž dobýval v přesvědčení, že tam bydlí, ale v silné opilosti si zmýlil adresu! „Agresivní chování ze strany muže odnesla skleněná výplň o rozměru 100 krát 35 centimetrů, která praskla. Způsobená škoda bude vyčíslena dodatečně. Ke zranění nedošlo a po vyšetření lékařem putoval opilec k vystřízlivění na záchytnou stanici do Olomouce. Přestupkové jednání proti veřejnému pořádku a také majetku oznámili strážníci správnímu orgánu,“ dodal zastupující mluvčí prostějovských strážníků.