Policisty čeká tvrdý oříšek k rozlousknutí. Aktuálně totiž pátrají po neznámém řidiči, který během minulého čtvrtka ve třech různých lokalitách Prostějova naboural do zaparkovaných vozidel a z místa nehody vždy ujel. Škody sice nejsou velké, přesto by se slušelo, aby člověk rozsévající zkázu ve městě neušel potrestání.

 

Třemi dopravními nehodami, při kterých došlo k poškození zaparkovaného vozidla, se od čtvrtku 24. března zabývali policisté dopravního inspektorátu v Prostějově. „Jedna z nich se stala někdy v době od 23. do 24. března v Nerudově ulici. Nezjištěný řidič vozidlem poškodil Alfu Romeo, kterou si zde zaparkovala jeho majitelka, a způsobil škodu v předběžné výši deset tisíc korun. Z místa ujel,“ popsala Lenka Vaňková, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

K další obdobné nehodě došlo v tentýž den před patnáctou hodinou v Netušilově ulici. „Dosud nezjištěný řidič osobního vozu Peugeot se nejspíš dostatečně nevěnoval řízení a narazil do levé přední části zde zaparkovaného automobilu Opel Vivaro a z místa nehody rovněž ujel. Majiteli zaparkovaného auta vznikla škoda v předběžné výši pět tisíc korun,“ přidala policejní tisková mluvčí.

Škoda v předběžné výši 20 000 korun vznikla i majiteli vozu Audi A8, který ho měl odstavený po osmnácté hodině večer u čerpací stanice na Petrském náměstí. „Také jeho vozidlo poškodil nezjištěný řidič, který z místa dopravní nehody ujel. Šetřením všech okolností se budou policisté i nadále zabývat,“ ujistila Lenka Vaňková.