K vážné dopravní nehodě došlo minulé pondělí na severním obchvatu Prostějova v rámci katastru Držovic. Seniorka za volantem škodovky nedala přednost vozidlu jedoucímu po hlavní komunikaci a došlo ke střetu. Zaklíněnou řidičku museli vyprostit hasiči.

„V pondělí třicátého května po patnácté hodině jela sedmdesátiletá řidička se spolujezdcem ve vozidle Škoda Fabia po vedlejší komunikaci ve směru od Smržic na Držovic. Po příjezdu na tříramennou křižovatku nedala z důvodu přehlédnutí přednost vozidlu Škoda Octavia, které jelo po hlavní od Držovic směrem na Kostelec na Hané. Došlo ke střetu, po kterém zůstala řidička zaklíněna ve vozidle, ze kterého ji museli vyprošťovat hasiči,“ popsala havárii Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje s tím, že po vyproštění skončila žena v rukou zdravotníků, kteří ji ošetřili a převezli na další vyšetření do nemocnice. Ze špitálu další podrobnosti o jejím zdravotním stavu nedorazily. „Ke zranění jiných osob nedošlo,“ dodala Zajícová. Dechová zkouška u obou řidičů byla negativní a škoda byla předběžně vyčíslena na 100 000 korun. 

Na místě nehody měli spoustu práce hasiči. „Po srážce dvou vozidel zůstala v jednom z nich zaklíněná osoba. Hasiči pomocí hydraulického rozpínáku a nůžek odstranili dveře a vyprostili ji na páteřní desce ven. Během zásahu ji ošetřovali uvnitř vozu záchranáři. Následně jsme ji předali do péče Zdravotnické záchranné služby. Postarali jsme se o protipožární zabezpečení a zajistili jsme místo nehody,“ uvedla Lucie Balážová, tisková mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje.