Série osmi různých akcí na několika místech – takový byl letošní jubilejní Svátek hudby Základní umělecké školy Němčice nad Hanou. První vystoupení proběhlo na půdě základní školy v Nezamyslicích a závěrečné dozvuky přinesla výstava žáků výtvarného oboru v budově ZUŠ. Na všech osm akcí si návštěvníci našli cestu a vážně nelitovali. Nechybělo divadlo, koncerty, ale i umění. Zkrátka vše, co škola nabízí.

V posledním květnovém týdnu proběhly první čtyři akce, druhá čtveřice následovala o týden později. První na řadu přišel výchovný koncert v sále Základní umělecké školy v základní škole v Nezamyslicích určený pro místní žáky. Program pokračoval čtvrtečním divadelním představením v sále kina Oko v Němčicích nad Hanou, kde žáci předvedli svým rodičům i širší veřejnosti, jak vypadá nefalšovaný kabaret.

Víkend patřil hudbě a posluchačům v Nezamyslicích a Otaslavicích, kam zamířil celý orchestr, který předvedl své umění i to, jak mu to ladí v kompletním složení. U hasičské zbrojnice v Nezamyslicích i ve farské zahradě v Otaslavicích se na vystoupení přišla podívat celá řada místních a koncerty sklidily jen samou chválu.

Program druhého týdne otevřelo hned pondělní dopolední představení pro žáky základní školy v Němčicích nad Hanou. A celé svátky zakončily tři akce během pátku a soboty. V pátek se vydal mimo svůj domov potřetí orchestr a své umění předvedl i v Kroměříži, kde zahrál na půdě Arcibiskupského gymnázia. Sobotní program začal v 15.00 hodin v kině Oko, kde se diváci dočkali tanečně-dramatického představení, svátky ukončila výstava žáků uměleckého sboru v budově Základní umělecké školy.

Řadu pozitivních a milých ohlasů tak žáci i jejich učitelé dostali nejen v domácím prostředí, ale i ve všech obcích a městech, které také navštívili. Své jubileum tak oslavili, jak se sluší a patří.