Zřejmě si myslela, že pod svícnem bývá tma. Možné následky ale nedomyslela. Řeč je o jednatřicetileté ženě, která se dopustila krádeže zboží za více než dva a půl tisíce korun v supermarketu v Plumlovské ulici v Prostějově. Nejzajímavější na celém případu je, že pachatelkou krádeže je zaměstnankyně tohoto supermarketu!  

„Ve večerních hodinách v sobotu 16. července vyjížděla hlídka do supermarketu v Plumlovské ulici, kde byla při krádeži přistižena zaměstnankyně obchodu. Ta si s poctivým nakupováním nedělala vůbec těžkou hlavu. Na prodejní ploše si vložila vybrané zboží do tašky a poté bez sebemenšího zaváhání odešla zadním vchodem určeným pro zaměstnance,“ uvedla Tereza Greplová, vedoucí skupiny prevence kriminality Městské policie Prostějov.

Podivné počínání zlodějské prodavačky však neuniklo bystrému oku ostrahy. „Jednatřicetiletá žena byla dostižena pracovníky ostrahy na parkovišti u svého vozidla a vyzvána k navrácení se zpět do prodejny a vyčkání do příjezdu strážníků. Zadržení se nebránila. Sortiment odcizeného zboží byl různý. Nechyběla naběračka, silonové punčochy, štětec, několik talířů, nůž, brčka na pití, vonné svíčky a mnoho dalšího. Zboží v celkové hodnotě 2 551 korun bylo vráceno zpět do prodeje,“ podotkla Tereza Greplová s tím, že se zaměstnankyně supermarketu svým neuváženým jednáním dopustila přestupku proti majetku, za který jí hrozí pokuta do výše 50 tisíc korun. „Záležitost byla předána příslušnému správnímu orgánu,“ ujistila Greplová.