Evergreen na pokračování. Nebývalou vlnu emocí vzbudily okolnosti definitivního konce Pizzerie Pohoda v Tylově ulici. Potom, co její dlouholetý majitel naznačil, že k jejímu konci přispěly i špatné vztahy v kolektivu, jenž měl nabourávat jeden ze zaměstnanců, ozvala se na podporu bývalého řidiče celá řada hlasů. Jak se následně ukázalo „Lubik“ Autrata má zejména na sociálních sítích v Prostějově své početné a zejména nebývale hlasité zastánce stejně jako odpůrce. On sám pak ve svém vyjádření za koncem podniku viděl spíše chování svého bývalého zaměstnavatele.

Pizza Pohoda v Tylově ulici otevřela 11. ledna 2011. Loni v říjnu změnil podnik majitele,

začátkem letošního července byl provoz podniku po bezmála jedenácti letech přerušen. Po dalším zhruba měsíci se ukázalo, že definitivně.

Sám „Lubik“ Autrata, který zde pracoval jako řidič a jehož dlouholetý majitel označil za možnou příčinu rozpadu kolektivu, odmítl, že by měl s kolegy na pracovišti nějaké problémy. On sám nakonec v pizzerii po pěti letech skončil letos v březnu.

„Odešel jsem po konfliktu s kolegyní, která podle mě nepracovala tak, jak měla. To byl jediný problém na pracovišti a došlo k němu až v den mého odchodu,“ uvedl Autrata ve svém jinak velmi obsáhlém a podrobném vyjádření, které jsme byli nuceni redakčně zkrátit. 

Zmíněná žena pak měla v zaměstnání skončit také. „Tahle kolegyně byla opravdu konfliktní a nedalo se s ní pracovat. Mimochodem odešla pár dní po mně, a to potom, co seřvala řidiče z druhé směny,“ přidal Autrata, jenž zase z konce podniku vinil někdejšího zaměstnavatele. „Bohužel se ke svým zaměstnancům choval jako s prominutím dobytek, například je sledoval na kamerách. Jedna kolegyně odešla z práce kvůli tomu, že to na ni takzvaně zkusil,“ vyjádřil se emotivně v této souvislosti.

On sám se pak ohradil mimo jiné proti tomu, že by coby řidič v podniku nikdy nepřipravoval jídlo. „Moje práce nebyla pouze o rozvozu pizzy, ale i o umývání záchodů, oken nebo zalévání kytek. Samozřejmě že jsem dělal i pizzu, když bylo potřeba,“ uzavřel Autrata, jenž pak na potvrzení svých slov dodal vyjádření hned několika svých bývalých kolegyň.