Po dvou letech se kompletního ročníku dočkaly i nejnižší třetí třídy, které jsou geograficky rozděleny na dvě části. Zatímco v jižní „A“ skupině to moc velký boj nebyl a zcela jednoznačně zde vládla dvojice rezervy Kostelce na Hané a Výšovic, které si nakonec také zajistily i místo o soutěž výš. Nově zde však bude od sezóny 2022/2023 působit celek Tištína, rezerva Čechovic a Čechy pod Kosířem. Soutěže se od nového ročníku navíc ještě rozrostou, což je po letech úbytku zajímavý počin a snad i pozitivní trend do budoucna.

V „A“ skupině se už před sezónou čekala dominance již zmíněného dua Kostelce „B“ a Výšovic, které i předchozí ročník dokázaly jako jediné šlapat na paty Olšanům u Prostějova, pozdějšímu vítězi a postupujícímu. Svou pozici pak během celé sezóny potvrzovaly, i když nutno dodat, že velmi krátké sezóny. Už před začátkem ročníku totiž skončila rezerva Čechovic a po druhém duelu i záložní výběr Brodku u Prostějova. Každý celek tak mohl odehrát jen dvanáct utkání, což není ani polovina ročníku okresního přeboru.

Oba lídři přitom dlouho nezaváhali a dvakrát jejich duel skončil na penalty, takže i bodově na tom byli shodně. V posledním kole ale Výšovice poprvé ztratily i jinde a Kostelec získal první místo a zaručený postup. Z něj se nakonec radovaly i Výšovice, které doplnily okres na úkor Jesence-Dzbelu, jenž se rozhodl pro dobrovolný pád.

Na dalších místech už byla situace odlišná a celky si braly vzájemně body. Nejlépe z toho nakonec vybruslila další rezerva Otaslavic a mohla slavit bronz. V rámci jednobodových rozestupů skončily na dalším místě Pavlovice, Bedihošť a Biskupice. Nejhůř na tom byla Želeč, která s osmi body skupinu uzavřela.

Do nového ročníku přichází řada změn nejen v počtu klubů, ale také v jejich reorganizaci. Dělení na sever a jih zůstalo, ale jelikož z „áčka“ postoupili Kostelec a Výšovice, místo nich grupu doplnil Tištín a „béčko“ Čechovic plus nově také Čechy pod Kosířem. Skupinu tak bude hrát osm celků a v letošní sezóně se navíc bude hrát tříkolovým systémem. Celkem tak na mužstva čeká jednadvacet kol, což je oproti loňským dvanácti jednoznačně posun správným směrem.

 

Další díl seriálu FOTBAL EXTRA věnovaný III. třídě OFS Prostějov, skupině "A" najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 22. srpna