Do Prostějova se opět vrací oblíbená akce s názvem Dýňová stezka, kterou pořádá Okrašlovací spolek města Prostějova ve spolupráci s Rodinným centrem Lodička pod záštitou Zdravého města Prostějova. Ve Smetanových sadech se bude od 18:00 do 20:00 hodin prověřovat odvaha a zručnost malých účastníků.

Oblíbená Dýňová stezka poprvé vedla Prostějovem v roce 2016. Od té doby ji organizátoři, vyjma období probíhající pandemie covidu, pořádají v plné parádě každý rok. „Ke spolupráci jsme podobně jako každý předcovidový rok přizvali mateřské školy. Tentokrát se do projektu zapojily MŠ z ulic Partyzánská, A. Krále, Hanačka, Květná, Melantrichova, J. Železného, Žešov, Libušinka, Dvořákova, Šárka, Moravská, Raisova a samozřejmě RC Lodička. Dýně dodáme do mateřských školek, před akcí je vysbíráme a převezeme do Smetanových sadů,“ prozradila předsedkyně Okrašlovacího spolku Milada Sokolová.

Tak jako v předešlých letech ozdobí stezku spousta vyřezaných osvětlených dýní, tentokrát celkem jedno sto třicet. Na děti budou čekat dobrodružství v podobě hravých úkolů a také drobné odměny. Všechny dýně si budou moci účastníci po ukončení akce odnést domů, aby krášlily třeba vchody jejich vlastních domovů.

 

KDY: PÁTEK 7. ŘÍJNA, 18:00 HODIN

KDE: SMETANOVY SADY, PROSTĚJOV

 

40 dynova letak