V listopadu si připomínáme naše velké a jedinečné počínání půlkulatým jubileem. Tentokrát se totiž jednalo již o 75. díl seriálu PROMĚNA IMAGE od PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, která je jediná svého druhu široko daleko.

A při této příležitosti došlo na vskutku výjimečnou událost v podobě změny vizáže manželského páru. Naši aktéři prožili výjimečný den, kdy bylo o ně perfektně postaráno nejen po vizuální stránce, ale i co se relaxace a pohody týče. Vše navíc doprovázela vřelá a přátelská atmosféra, plno radosti, dobré zábavy i bezprostředního nadšení. Ostatně, usilovně a s plným nasazením pracujeme v tomto směru již přes sedm dlouhých let na tom, abychom vás činili právě šťastnými a plnili vaše sny. Vždyť to má být den jako z pohádky, který se do paměti vryje na celý život. A jsme nesmírně rádi, že je, což se potvrdilo i tentokrát, a to hned dvojnásobně! Opětovně se tedy potvrdilo, že se projekt ne náhodou těší velkému zájmu a můžeme pracovat na něčem, co má skutečný smysl. Kromě nové image také činíme kouzla, která nejsou vidět na fotografiích ani na videu. Jedná se o zmíněné silné prožitky, radost, rozzáření nejedněch očí, vykouzlíme úsměv, pocity nadšení, vnitřní spokojenost a snažíme se dodat kousek sebevědomí a zahřát u srdce. Těší nás při této příležitosti fakt, že za námi jezdí lidé z celé republiky od Prahy přes Bouzov až po Ostravu, a dokonce také ze Slovenska. Chceme vás také ujistit v tom, že každý z nás je krásný bez ohledu na věk a další okolnosti. A v tomto duchu se nesla i exkluzivní manželská PROMĚNA IMAGE s pořadovým číslem pětasedmdesát, které se zúčastnil pár z Prostějova.

Po pěti letech mohl tým Večerníku proměnit další dvojici, tentokrát šlo o manželskou dvojicí Vystavělových. Ti tak navázali na manžele Fojtovy z Prostějova, rok po nich to byli partneři Světla Pajurková a Marek Zahradník z Olomouce Teď u výročního pětasedmdesátého dílu se sešli Eva a Radim Vystavělovi. Jejich cíl byl společný: „Rádi bychom vyšli ze své komfortní zóny a nějakého stereotypu! Je čas na změnu, tak se hlásíme,“ zaznělo z jejich přihlášky.

Tohoto úkolu jsme se tedy chopili se vší vervou a připravili pro ně den ve znamení profesionální péče, hýčkání, ale i velkého překvapení a adrenalinu, kterým pro ně byla vlastní změna image. Farmaceutický asistent Radim v tento den navíc oslavil své pětatřicáté narozeniny, které tedy prožil vskutku originálně. Zatímco Evě je čtyřiatřicet let a pracuje stejně jako manžel v prostějovské nemocnici Agel, a to na pozici sociálního pracovníka. Společně mají dvě krásné dcerky ve věku šest a osm let. Jelikož je manželská proměna náročná na organizaci, museli jsme ji tentokrát dokonce rozdělit na dva dny.

První část se odehrávala ve státní svátek 17. listopadu, kdy jsme se vydali Radima obléci do nových stylových outfitů do prodejny H&M. Většinu času při proměně trávili manželé odděleně, aby si každý užili relaxu, péče a aby hlavně vůbec netušili, co se s jejich drahou polovičkou děje. Hlavní část pětasedmdesátého klání seriálu PROMĚNA IMAGE odstartovala v sobotu 19. listopadu ráno. Začali jsme výběrem oblečení v prostějovském boutique XOXO Fashion Nails pro paní Evu, poté jsme se i s Radimem sešli při výběru nových brýlí v Optice Wagner, následně jsme však pár znovu rozdělili. Celý náš tým je však perfektně sehraný, takže vše proběhlo naprosto perfektně. Zatímco Eva byla v kosmetickém salónu JK Santé, kde si užívala kvalitní péče a líčení, tak Radim měl chvíli čas sám pro sebe. Poté jsme oba dva, avšak nezávisle na sobě, přesunuli do kadeřnictví. Na ženu čekal na nový účes ve Vlassalonu, Radim se usadil do křesla v Naisy Gentleman. Pak už se manželé potkali a nestačili se divit... Vše po celé dva dny důkladně natáčel a fotil Ivo Mynařík.

A jak tedy dopadla v pořadí pětasedmdesátý listopadový díl a současně třetí společná PROMĚNA IMAGE? Pojďme se na to podívat hned na následujících třech stranách dnešního vydání, přičemž co nenajdete zde, poskytnou vám co nevidět internetové stránky www.vecernikpv.cz. Čeká tam na vás také obsáhlá fotogalerie a video nejen z tohoto dílu, ale k dispozici je i rozsáhlý archiv všech předcházejících epizod seriálu.

 

1. krok – volba oblečení pro Radima

Po určité době jsme opět zavítali do prodejny H&M ve Zlaté bráně, kde najdeme nepřeberné množství nejnovějších trendů. Tentokrát však poprvé do pánského oddělení. Pan Radim je zvyklý převážně na sportovní oblečení, a tak jsme mu v rámci jeho poměny ukázali, jak by mohl vypadat v jiném stylu. Jako první padla volba na krémový zimní kabát doplněný o kárované šedé kalhoty v kombinaci s oranžovým svetříkem. Z Radima se najednou stál prudce elegantní muž. „Dalším outfitem byla letecká riflová bunda s kožíškem, k čemuž se hodily skinny fit černé džíny a károvaná módní košile. Všechny komplety byly z úplně nové kolekce podzim/zima,“ prozradila vedoucí prodejny Lenka Hynková. Poslední velice slušivý outfit byl přece jen spíše sportovního ražení. „Velkým trendem jsou v současné době košilové kárované bundy, k tomu ladily šedé skinny rifle a bordó mikina,“ přidala Radimovi, jemuž to velmi seklo.

1. krok – volba oblečení pro Evu

První zastávkou v cestě za novou image něžnější polovičky páru byl boutique XOXOfashionnails, který najdete na prostějovském náměstí E. Husserla č. 8. V jeho čele stojí majitelka Alena Krestová. Zde jsme vybrali několik krásných a stylových outfitů. Naší snahou bylo ukázat, že vyjít z komfortní zóny, co se módy týká, může být pro Evu velice příjemná změna. „Jako první model jsme vybraly slušivou tylovou sukni béžové barvy v pase do gumy, černo-béžové poloprůhledné body se zvířecím vzorem a celý komplet jsme vzhledem k ročnímu období doplnily krátkou prošívanou tmavohnědou vestičkou,“ popsala start listopadové proměny módní expertka. Druhý ze tří outfitů představovala nezvyklá kombinace modré a zelené barvy. „Modrý rolák ačkového střihu doplněný dlouhou zelenou prošívanou vestou s páskem v pase působí velmi moderně a v žádném případě nesouhlasíme s tím, že tyto dvě krásné barvy nelze kombinovat,“ poznamenala s úsměvem majitelka boutique. Díky období firemních a jiných večírků, setkávání s přáteli a podobným akcím byla volba třetího outfitu víceméně předurčená. I proto jsme zvolily šaty, které jednak paní Evě velmi sluší a které také jistě využije na spoustu společenských akcí. „Šaty v krásné barevné kombinaci, navíc padnoucího střihu s vycpávkami na ramenou a řasením na bocích byly pro náš tým jasnou volbou,“ doplnila Alena Krestová.

2. krok: volba brýlí pro oba

Do Optiky Wagner sídlící na náměstí E. Husserla v Prostějově směřovaly dál naše kroky za proměnou. Pospíšili jsme si, abychom zde byli jako první a tým měl na nás klid i čas. Jejich kouzelné ruce však během chvíle opět našly to pravé ořechové pro Evu i Radima. „Pro dámu jsme zvolili výraznější plastové obruby s neonovou žlutou v moderním kulatém tvaru a nádherné červené ve tvaru hranatějším. Obě barvy, ač jsou výraznější, jdou velmi dobře kombinovat s oblečením různých barev. Eva vypadala s brýlemi moc hezky, dostala úplně jiný šmrnc,“ popsal majitel prodejny Radek Wagner. „Naopak u pána jsme se drželi s barvami malinko zkrátka a vsadili jsme na jiný tvar a velikost brýlí, než byl pán zvyklý nosit. A i to mu dalo trochu zabrat. Radim se však nemusel ničeho bát, jelikož mu vše sedlo, je totiž brýlový typ,“ dodal s úsměvem. „Poslední naše volba padla na polokulatý tvar černých výraznějších obrub v matné barvě konzervativnějšího charakteru. Krásně se hodí ke kabátu, ale i ke sportovnějšímu oblečení, které má Radim rád,“ uzavřel výběr brýlí Radek Wagner.

3. krok – kosmetika a líčení pro Evu

Další, kdo na nás již čekal, byl milý tým kosmetického salonu JK SANTÉ, který najdete na prostějovském náměstí T. G. Masaryka 5. Dámy ve složení Kateřina Jurčáková a Kateřina Jurčáková mladší se skvěle doplňovaly a postaraly o naši vítězku. „Přišla mladá paní Eva, drobná maminka s krásnýma očima a výraznými obličejovými rysy. Pleť má pěknou, i přesto jsme jí v rámci poradenství vysvětlily, jak o sebe pečovat. Po povrchovém očištění a ošetření lehkým denním krémem jsme mírně poupravily a světle hnědou barvou zvýraznily obočí. Obličej jsme sjednotily lehkým make-upem. Na přání klientky jsme zvýraznily hlavně oči, použily jsme odstíny temnější zelenkavé, linii řas protáhly černou tužkou a na husté dlouhé řasy nanesly černou řasenku. Celkový dojem jsme zjemnily růžovým leskem na rty a křehkou tvářenkou. Obličej se zvýraznil, zároveň ale zůstal jemný a mladistvý,“ pochvalovaly si obě Kateřiny.

4. krok: pánský barber střih a holení

Nejen Eva se nechala zkrášlovat, její manžel Radim měl prvotřídní servis v barber shopu Naisy gentleman na Jiráskově náměstí 3, který prováděla šikovná holička Jana Francová z pověření majitelky Pavlíny Leitgebové. „Pan Radim měl klasický střih a delší vousy. Bylo potřeba ho trochu omladit a dodat mu na jiskře. Vzala jsem proto razantněji boky vlasů, vršek jsem zkrátila jen lehce. Vousy jsem ve tvářích hodně zkrátila a celkově jsem je od brady protáhla do špičky. Zaholila jsem také chloupky na krku, čímž tvar působí čistě a přesně,“ popsala svoji činnost Jan Francová a následně pokračovala: „Do vousů jsem vetřela příslušný vosk, čímž se zcelí jejich tvar a skvěle tak drží. Do vlasů jsem pak dala černou pastu, která zakryla lehké šediny. Pan Radim si také užil masáž hlavy a na závěr nemohla chybět ani kolínská. Muž odcházel omládlý, z čehož jsem měla velkou radost,“ usmála se holička.

4. krok: barvení, stříhání a styling

Nový účes dostala tentokrát na starost vždy příjemná a usměvavá kadeřnice Lenka Stejskalová z Vlassalonu ve Fanderlíkově ulici 5. „Paní Eva má jemné, polodlouhé vlasy s odrostlým melírem. Přestože se přihlásila do proměny, nechtěla vlasy výrazněji zkrátit. Bylo tedy potřeba udělat větší rozdíl v barvě, aby byla nějaká změna vidět,“ uvedla před startem Lenka Stejskalová. „Vlasy nebyly poškozené, tak jsem jen mírně zastřihla konečky a výrazněji zkrátila pouze ofinu. Rozhodla jsem se pro měděnou barvu, což je zlatá střední cesta mezi světlou a tmavou. Paní Eva se nám před proměnou i sama svěřila, že by chtěla zkusit rezavý odstín, takže se naše představy protnuly,“ upřesnila kadeřnice. „Ke kořínkům jsem aplikovala tmavší odstín, který postupně přechází do světlejšího, a v konečcích jsem zvolila oříškově plavý odstín s velice jemným měděným podtónem. Tónování vlasů je přirozenější než jednolitá barva či melír. Paní Evu barva doslova rozzářila. Na závěr jsem vlasy vyfoukala a konce jemně zvlnila,“ sdělila Lenka Stejskalová.

5. krok - odhalení a fotografování

Samo odhalení bylo napínavé, nervozita se zejména u paní Evy dala krájet. Pan Radim byl navenek klidnější, ale dle vlastních slov byl zvědavý, jak bude jeho žena vypadat. Ani jeden druhého totiž od výběru brýlí již neviděl. Aby byl zážitek zajímavější, tak jsme manžele postavili k sobě zády a až na náš povel se nejdříve otočili na sebe, pak teprve do zrcadla. Závěrečná část, a to focení a natáčení, probíhala nedaleko Národního sportovního centra. Eva i Radim Vystavělovi vypadali, jako by fotili kampaň do módního časopisu. Moc jim to totiž slušelo.

 

Listopadový díl seriálu PROMĚNA IMAGE s manželským párem najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 28. listopadu