První polovina aktuálního ročníku českých soutěží ve fotbale je už nějakou dobu minulostí. A já si tradičně neodpustím aspoň malé ohlédnutí, jak si během podzimní části vedly kluby z našeho okresu.

Vlajková loď jménem 1.SK Prostějov prožila dost turbulentní měsíce ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE, když podobně jako hokejisté střídala příjemné zisky s nemilými ztrátami. Momentální sedmá příčka s jednadvaceti nastřádanými body nevypadá po takové houpačce vůbec špatně, ale jen čtyřbodový náskok na sestupový post zároveň varuje.

Moc hezký pohled se regionálním fanouškům naskýtal při sledování krajského přeboru 2022/23. Skvělé Čechovice po postupu dlouho vedly a teď jsou druhé, i druhý nováček z Kostelce na Hané se dotáhl k čelu na čtvrtý flek, nezklamaly ani osmá Lipová a jedenáctá Konice. Navíc po delší době vypadá slibně šance mít zase svého zástupce v divizi.

V I.A třídách velmi potěšil razantní vzestup Určic (2.), zatímco Plumlov (7.) se zařadil do průměru a Protivanovu (11.) i Kralicím na Hané (12.) hrozí záchranářské starosti. V I.B třídách prožil vynikající podzim vedoucí Pivín, spokojeni určitě mohou být rovněž v Klenovicích na Hané (3.), snad i v Otaslavicích (7.), Mostkovicích (9.) či Brodku u Prostějova (10.). Ústup z kvality naopak potkal Hanou Prostějov (8.), naprostý úpadek pak nulové Smržice (14.).