Prostějovští radní se rozhodli realizovat další projekt z takzvaného participativního rozpočtu. Další stavební záležitost je naplánována u Hloučely, a to v blízkosti oblíbeného občerstvení u Matesů. Půjde o dětské hřiště mezi stromy!

 

Námět na akci Super zábava pro děti mezi stromy předložila v rámci 2. ročníku participativního rozpočtu Denisa Vitásková z Prostějova. Vybudováním nového hřiště z přírodních materiálů chce přispět ke zlepšení vyžití dětí od 3 let v lesoparku Hloučela. Pro tento projekt vybrala místo, kde už poblíž herní prvky jsou – v blízkosti Bistra Hloučela u Matesů. „Předmětem akce je zhotovení dětského hřiště z dřevěných prvků a lan kolem stromů v lokalitě biokoridoru Hloučela dle návrhu společnosti ACER WOODWAY z Brna. Prvky hřiště budou umístěny nad zemí v bezpečné výšce pro děti od tří let,“ popsal náměstek primátora Prostějova Jiří Rozehnal.

Podle informací z radnice ovšem budou prvky umístěny tak, aby neškodily stromům, proto bude proveden dendrologický průzkum. „Lokalita se nachází na okraji aktivní záplavové zóny a není tedy možné použití plnostěnných staveb a domečků,“ připomněl náměstek Jiří Rozehnal.

Odhad nákladů na realizaci, dodávku a montáž prvků činil zhruba 800 tisíc korun. „V prosinci 2023 bylo vyhlášeno výběrové řízení na dodávku díla s tím, že by hřiště mělo být postaveno do konce dubna 2024,“ uzavřel Jiří Rozehnal.