Během již rok trvající pandemie se stala dezinfekce nezbytnou každodenní ochranou. Její spotřeba je vysoká také v institucích, jako jsou dětské domovy či sociální organizace. Albert se proto rozhodl prostřednictvím Nadačního fondu Albert pomoci a darovat těmto institucím a také nemocnicím, se kterými již od loňského roku pravidelně spolupracuje, dezinfekci v hodnotě tří milionů korun. Pomoc obdrží přibližně 250 organizací.

Dezinfekce ušetří náklady i starosti, které by měly organizace kvůli jejímu zajišťování. Potvrzuje to Veronika Háková z Dětského Domova Mladá Boleslav: „Dezinfekce pro nás v této době hrají klíčovou roli při ochraně zdraví našich dětí i dospělých. Využíváme je při každodenním úklidu prostor dětského domova a malá balení na ruce zase při péči o osobní hygienu. Běžně se je snažíme získávat od zřizovatele, neziskových organizací nebo od individuálních dárců.“

Dezinfekční prostředky jsou nepostradatelné také v nemocnicích. „Spotřeba dezinfekce během pandemie ve FN Motol výrazně vzrostla. Dar od společnosti Albert využijeme v technickém, stravovacím a administrativním provozu. Pomůže nám zajistit již tak vysoký hygienický standard pracovního prostředí,“ říká Dana Černá, z odboru komunikace Fakultní nemocnice v Motole.

V posledním roce poznamenaném koronakrizí se bez dezinfekce neobejdou ani obchody. „V našich prodejnách vidíme, jak vysoká spotřeba dezinfekcí je, a proto jsme se rozhodli pro tento praktický dar. Závozy dezinfekcí již probíhají a dostanou se do přibližně 250 institucí, jako jsou dětské domovy, sociální organizace a nemocnice, se kterými již od počátku pandemie spolupracujeme a snažíme se jim pomáhat,“ vysvětluje Jiří Mareček, ředitel komunikace obchodů Albert.

Albert pomáhá v době koronakrize

  • Pravidelně zaváží občerstvení do 14 nemocnic v Čechách i na Moravě, a to již od loňského jara.
  • Poskytl mimořádný dar dětským domovům, když vypsal dvoukolový grant na celkem 2 000 000 korun.
  • Jeho pomoc směřovala v nejtěžším čase vyhlášení karantény i do izolovaných obcí Uničova a Litovle.
  • V průběhu jara pravidelně zavážel trvanlivé potraviny do potravinové banky.
  • Oblastním spolkům Českého červeného kříže předal 400 ks dárkových karet na nákup v jeho prodejnách pro zaměstnance, kteří pracují v sociálních zařízeních a sociálních a zdravotních službách.
  • Dárkové karty daroval také zdravotnímu personálu Senior Centra v Plzni.