Z přečinu podvodu podezírají policisté obvodního oddělení Prostějov 2 a skupiny kybernetické kriminality šestadvacetiletou ženu z Ostravy. Ta nabízela přes internet různé zboží, nechala si za ně zaplatit, ale nikdy je nedodala. Šlo sice o maličkosti, ale takto podvedla desítky Prostějovanů.

 

„Tohoto jednání se měla podezřelá dopouštět od ledna do října minulého roku tím, že na různých internetových portálech reagovala na poptávky či sama k prodeji nabízela různé zboží. Policistům se podařilo zadokumentovat celkem asi sto padesát skutků, kdy se kupující zaplacených knih, dětských potřeb, deskových a počítačových her či jiných drobných předmětů nedočkali. Část z poškozených podezřelé skutek odpustila a na trestním řízení se podílet nechtěla. Zbylých 127 poškozených způsobenou souhrnnou škodu vyčíslilo na bezmála sedmadvacet tisíc korun,“ popsala „drobné podvůdky“ ženy z Ostravy Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

V případě prokázání viny a odsouzení podezřelé ženě, kromě povinnosti způsobenou škodu nahradit, hrozí také trest odnětí svobody až na dva roky.