Velmi solidně. Tak zvládly fotbalový podzim vesměs všechny týmy z Prostějovska, které hrají ve skupině „A“ I.B třídě Olomouckého KFS. Srdce regionálního patriota musí zaplesat, vždyť hned tři z pěti celků „od nás“ skončily v první polovině tabulky. A dva dokonce útočí na její čelo. Dvojici nejúspěšnějších si nyní představíme blíže.

Začněme nejvýše postaveným Pivínem. Tomu náleží průběžná čtvrtá příčka. Což je velmi dobré umístění, nicméně pořád o chlup horší, než na jaké jsme u Sokola zvyklí. Aby ne, tým zprvu hodně prohrával a v mnohém připomínal čechovické trápení o soutěž výše. A stejně tak se Pivín dokázal z problémů aspoň částečně vyhrabat. Mrzet ho ale může ztráta mnoha bodů v začátcích sezóny. A třeba také to, že snajpr Trajer tentokrát nebyl tolik vidět. Alespoň ne střelecky. V týmu se ale ukázali jiní. Třeba hráči jako Ježek nebo Konupka, klasickou oporou byl brankář Fürst. Je ale otázkou, zda by nebylo fajn popřemýšlet ještě nad jedním, dvěma příchody a trochu rozšířit kádr.

Jen o stupínek níže než Pivín skončily Klenovice na Hané. Jejich sezóna 2019/2020 byla opravdu mizerná, tým se dlouho pohyboval v suterénu tabulky. Zdá se ale, že v nyní přerušeném ročníku se Klenovičtí vracejí do formy. Výběr pod taktovkou trenéra Horáka odehrál velmi slušný podzim, střílel branky, kombinoval, ale taky ztrácel zbytečně body. Příkladem může být třeba nezvládnutá koncovka prvního poločasu s Kovalovicemi a následná porážka. Klenovice ale mají jednu velkou výhodu, oproti třeba Pivínu: relativně široký tým. Ten je navíc už spolu poměrně dlouho, kostra zůstává stejná a hráči působí sehraným dojmem. Na obou celcích pak je vidět, že jim nechybí sebevědomí.

Zdá se tak, že po roční pauze uvidíme klasický souboj o grál nejvýše postaveného regionálního celku v této grupě mezi Pivínem a právě Klenovicemi. Oba celky rozhodně na špičku mají, jen je ovšem otázkou, zda by v případě skvělého jara byly ochotné postoupit: Klenovice už tuto možnost v nedávné minulosti odmítly. A co Pivín?