V pondělí 26. října před osmou hodinou řídil sedmadvacetiletý řidič osobní automobil BMW od obce Suchdol k Ptenskému Dvorku. Zřejmě z důvodu nepřizpůsobení rychlosti jízdy stavu a povaze vozovky, svým schopnostem a možnostem vozidla nezvládl řízení a vozidlo dostalo smyk.

„Při tom opakovaně vyjelo částečně do pravého příkopu, pak se přetočilo přes střechu a v poloze na kolech se zastavilo uprostřed komunikace. Při dopravní nehodě řidič i jeho sedmadvacetiletý spolujezdec utrpěli zranění. Spolujezdec byl ošetřen na místě a další ošetření odmítl. Řidič byl převezen do prostějovské nemocnice. Ke zranění dalších osob nedošlo. Výše škody způsobené na automobilu a komunikaci byla předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun,“ informoval František Kořínek, tiskový mluvčí Policie ČR, územního odboru v Prostějově. 

Dalším problémem řidiče byl výsledek testu na ovlivnění návykovými látkami. „Ten ukázal přítomnost látek amphetamin/metamphetamin/extáze. K užití zakázaných látek se muž přiznal, jejich druh, množství a dobu užití však nesdělil. Pro své jednání je řidič nyní podezřelý z několika dopravních přestupků. Za ty mu hrozí pokuta až do výše 20 tisíc korun a zákaz činnosti na dobu od 6 měsíců do jednoho roku. Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření,“ doplnil mluvčí prostějovské policie František Kořínek s tím, že po prohlídce poškození vozidla policisté na místě zadrželi osvědčení o jeho registraci.