Pět výher a potom dvě porážky v řadě. „Co se to děje?“ chtělo by se říct. Zdálo se, že Jestřábi mají skvěle nakročeno dokonce do první čtyřky. Vyhrávali zápasy, dávali góly, začali proměňovat přesilovky. A dařilo se jim. Jenže minulý týden znamenal dvě velká zklamání. Po dvou utkáních s favorizovanými celky totiž Prostějov nemá ani bod. Nedá se sice říct, že by Jestřábi zcela zklamali nebo přímo propadli. Po nezvládnutých částech zápasů a relativně nízkém počtu střel však dostali tvrdý direkt.

Přitom Prostějovu jde o hodně. Když ne o postup do první čtyřky, tak přinejmenším o co nejlepší výchozí pozici do předkola play-off. To už by našim hráčům nemělo utéct. Je ale rozdíl jít do soubojů proti tabulkovému sousedovi a vyrovnanému soupeři a proti týmu, kterému se třeba dlouhodobě tolik nedaří. Tedy týmům, které se nyní bijí o postup do play-off. Nápor na 12. místo je stále velký. Podobně je tomu ale u pozice okolo místa čtvrtého. Spolu s Prostějovem mají 47 bodů Litoměřice a Vsetín, o bod níže je pražská Slavia. Boj to bude ještě tvrdý.

Jestřábi přitom nemají úplně nejlepší výchozí pozici. Ve zbylých zápasech je čekají Vsetín, Litoměřice, Slavia Praha a Poruba. Tedy přímí soupeři v předkole. Los zkrátka nebyl příznivý. Právě tyto zápasy ale nejlépe prověří připravenost Prostějova před prvním kolem. Tam už totiž žádný zápas nebude úplně jednoduchý. Pokud Jestřábi v některých zápasech uspějí, zvednou si tolik potřebné sebevědomí. Pokud ne, je zde důvod k tomu, aby trenér s hráči zapracovali na změnách. Tak nebo tak, zbytek základní části Prostějovany opravdu pořádně prověří.

Výrok:

„Nikdo neví, jak to venku bylo, ale i díky tomu jsme přišli o docela dobrý zápas.“

Trenér Jiří Šejba se takto vyjádřil po utkání s Ústím nad Labem, nicméně slova platila i o zápasu s Benátkami. Ten bohužel Jestřábi vítězstvím nezavršili.