Letos na podzim oslaví nadace Dobrý anděl deset let od svého založení. Při této příležitosti pro všechny příznivce připravila Výroční andělské putování po deseti zajímavých místech ČR. Mezi ně byl zařazen také Dobrochov na Prostějovsku.


Nadace Dobrý anděl podporuje pravidelnými měsíčními finančními příspěvky rodiny s dětmi, které se vlivem vážného onemocnění dostaly do těžké životní situace. „Její zástupci nás oslovili s tím, že pro svoje putování hledají obce, které mají v názvu odvozeninu slova dobrý nebo anděl. Volba padla na nás a my jsme jim v tomto ohledu vyšli vstříc,“ vysvětlil Večerníku starosta Dobrochova Miloslav Kříž.
Výletníci, kteří vyrazí do Dobrochova, mohou navštívit řadu zajímavých míst v jeho okolí, mezi něž nepochybně patří například vrch Předina, na němž se tyčí známý vysílač.
Kromě spousty zážitků si lidé z výletu mohou odnést i originální suvenýr v podobě Výroční andělské magnetky. Tu si mohou po návratu domů zakoupit v nadačním e-shopu. Stránky s magnetkami jsou však skryté a jinde než na daném místě nenajdete speciální QR kód, prostřednictvím něhož se k nim lze dostat. „U nás tento QR kód lidé objeví hned na dvou místech. Jednak na obecním úřadě a také u hospody, která stojí u nás na návsi,“ prozradil Miloslav Kříž.