Letní počasí a nynější tropické dny jsou jako stvořené pro koupání. Užijte si ho na přehradě, zatopeném lomu, v přírodním jezírku, na koupališti nebo prostě tam, kde je dostupné kvalitní vodní osvěžení. Vyberte si z některých našich tipů v Prostějově a okolí. Pak stačí už jen vzít plavky, ručník, nějakou deku, no a hurá k vodě!

Přírodní biotop Otaslavice

V roce 2018 otevřeli v Otaslavicích zmodernizované přírodní koupaliště. Biotop funguje na principu přírodního čištění. Bazén má dvě části, přičemž v jedné se lidé mohou koupat a ve druhé jsou vysazené rostliny, které svými kořeny vodu čistí a fungují tak jako přírodní čistička. Přírodní koupaliště v Otaslavicích je v letních měsících otevřeno po celý týden od 10:00 do 20:00 hodin. Vstupné pro dospělé činí 50 korun na den, zlevněné a pro děti pak 25 korun.

Zatopený lom Výkleky

Zatopený lom v obci Výkleky nedaleko Olomouce láká k letnímu koupání. Voda tam bývá čistá a průzračná, viditelnost až do hloubky tří metrů láká příznivce koupání v přírodě. Lom je obestřený obřími skalisky, ze kterých se otevírá pěkný výhled na hladinu. Přístup do vody je v jednom místě pozvolný. Hloubka lomu dosahuje v průměru okolo 6 m, dno je kamenné.

Aquapark Koupelky

Prostějovský aquapark zvaný „Koupelky“ nabízí návštěvníkům plavecký i rekreační bazén, dále dětský bazén, skluzavky, tobogán a umělý vodní proud. Nechybí ani celá řada atrakcí v podobě šplhací sítě, sedací bójky, stříkající pergoly, stěnové vodní masáže a dalších. V areálu nechybí ani dětské a sportovní hřiště. Provozní doba během léta je od pondělí do neděle od 9:00 do 20:00 hodin. Areál je otevřený v případě příznivého počasí.

Koupaliště Vrahovice

Je nově vybudované zařízení na ploše bývalého sokolského koupaliště. Koupaliště prošlo kompletní rekonstrukcí v roce 2018 a nabízí 50metrový bazén, dětský a relaxační bazének, dvě hřiště a další. Nechybí ani občerstvení. Během letní sezóny je otevírací doba denně od 9:00 do 20:00 hodin. V případě nepříznivého počasí je však provoz koupaliště omezen.

Koupaliště Stražisko

Vzniklo počátkem 70. let minulého století, uvedeno do provozu bylo v roce 1973. Nedávno však bylo rekonstruováno. Nabízí velký 50metrový bazén, dále malý pro děti s tobogánem a vodopádem. Malý bazén je solárně dohřívaný. V areálu jsou velké travnaté plochy s lavičkami. Nechybí ani občerstvení, k dostání na místě jsou i klasická rychlá jídla jako párek v rohlíku, hranolky, langoše. Provozní doba je denně od 9:00 do 19:00 hodin. Celodenní vstupné pořídíte pod 100 korun.

Koupaliště Chropyně

Sice je od Prostějova vzdáleno necelých 30 km, ale určitě jej stojí za to navštívit. Po rekonstrukci, která proběhla po 30 letech provozu, dostalo koupaliště nový nádech a přilákalo spoustu milovníků vodních zážitků. Voda ve všech bazénech je vyhřívaná. K dispozici jsou zábavné vodní atrakce – sklouznout se můžete na tobogánu, relaxovat na masážních lavicích nebo v divoké řece. Pro nejmenší je připraveno brouzdaliště a malý bazén se širokou skluzavkou. Kromě vodních atrakcí můžete využít hřiště na plážový volejbal a hřiště na míčové hry či lezeckou stěnu. Provozní doba během letních měsíců je od pondělí do neděle od 9:00 do 19:00 hodin.

 

Tématická strana Večerníku vychází jako součást tištěného vydání ze dne 26.7. 2021