Téměř dva měsíce mohly mládežnické volejbalistky VK Prostějov trénovat jen individuálně a venku – tak jako všichni ostatní neprofesionální sportovci v České republice. Od 3. prosince platí částečně uvolněná hygienická opatření proti koronaviru, čehož teď členky vékáčka využijí k návratu do společné přípravy ve vnitřních prostorech. Počínaje pondělím 7. prosince, tedy dneškem.

Půjde však o restart značně improvizovaný, neboť je během tréninků nutné dodržovat následující pravidla: maximálně deset osob pohromadě, nosit roušky, vyvarovat se vzájemných kontaktů a udržovat dvoumetrové odstupy i veškerá další obecná nařízení. Má ale za takových podmínek obnovení přípravy vůbec nějaký smysl? „To radši nechci hodnotit. Platí, že holky byly už strašně dlouho bez společné volejbalové práce a my jsme po tak extrémní pauze v rozjeté sezóně už nechtěli déle čekat. Proto jdeme po domluvě se samotnými hráčkami i jejich rodiči do toho. Samozřejmě budeme dodržovat všechna omezení a uvidíme, jak to bude v reálu vypadat, co takový režim přinese,“ odtušil šéftrenér mládeže VK Aleš Novák.

Při vyšším počtu plejerek v jednotlivých věkových kategoriích se navíc musí přistoupit k jejich rozdělení na výše zmíněné desetičlenné skupiny. A všem najít tréninkové hodiny v Letní hale u velodromu, neboť Národní sportovní centrum PV zatím zůstává zavřené. „Největší obavy máme z toho, jak budou děvčata snášet přípravu v rouškách, zvlášť po větším zadýchání. Snad se vše obejde bez zdravotních problémů,“ nadhodil Novák s logickým přáním, aby Vláda ČR po domluvě s Ministerstvem zdravotnictví již brzy přistoupila k výraznějšímu rozvolnění hygienických restrikcí.