Za volantem neměl vůbec co dělat, přesto sedl do auta a jel. Mladý muž však za jízdy zazmatkoval a místo brzdy sešlápl plyn. Vozidlo poblíž ulice Újezd vyjelo ze silnice a narazilo do zdi. Havarující šofér ale nemá řidičák, a navíc policisté přišli na to, že ani auto nemá platnou technickou prohlídku.

V úterý 29. září po jednadvacáté hodině řídil osmadvacetiletý muž osobní automobil Renault v Prostějově, a to kolem budovy Újezd 10, směrem k ulici Sádky. „Před levotočivou zatáčkou objel zaparkované vozidlo a pak dle svých slov ‚zazmatkoval‘ a při průjezdu zatáčkou prudce sešlápl plynový pedál. Následkem toho vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do cihelné zdi,“ popsal havárii František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Ke zranění osob při této havárii naštěstí nedošlo a výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 10 000 korun. „Alkohol u řidiče policisté na místě vyloučili provedenou dechovou zkouškou. Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění nehody jsou předmětem dalšího šetření. Při šetření na místě ale policisté zjistili, že mladý muž není držitelem řidičského průkazu a vozidlo má propadlou STK,“ dodal podstatnou záležitost František Kořínek.