Nádherné prostory restaurace Národního domu byly krátce před Štědrým dnem svědky krásného gesta. Okrašlovací spolek města Prostějova spolu s desítkami dobrovolníků totiž vzkázal dětem v nesnázích, že na ně nezapomněl. A při akci Strom splněných přání tak došlo na splnění celkem 252 přání dětem z dětských domovů nebo z azylového centra.

Dalšími obdarovanými byli dlouhodobě hospitalizovaní senioři. „Tento večer je i o tom, že předáváme dárky dětem z dětských domovů. Je jich tam spousta. Všechna přání jsou splněna, z čehož mám velkou radost,“ konstatovala organizátorka akce Milada Sokolová.

Projekt Strom splněných přání má dlouhodobé trvání. Například spolupráce s dětskými domovy v Konici a Plumlově trvá už více než patnáct let. Už dříve se ale poprvé setkala s prací dětského domova. „Narodila se má dcera Julča, já s ní tehdy jela do dětského domova, abych tam předala nějaké peníze. Protože jsem vůbec nevěděla, jak se do domova jede, zazvonila jsem na policii na náměstí a ptala se. A když viděli Julču, tak si mysleli, že ji tam vezu,“ obveselila obecenstvo Milada Sokolová osobní historkou.