Plné žaludky i kulturní jednohubky. Na to se mohou zájemci těšit během pátku a soboty hned ve dvanácti restauracích a kavárnách napříč Prostějovem, které se v letošním roce zapojí do oblíbeného festivalu dobrého jídla. Připravena bude řada laskomin, jež bude možné ochutnat v rámci degustačního menu. Kromě lahodných jídel nebudou chybět ani místní umělci, kteří tomuto podniku dodají jedinečnou atmosféru.

 

„V letošním roce máme zapojených dvanáct restaurací, kaváren a vináren, kde na návštěvníky čeká velmi bohatá nabídka skvělých jídel. Kromě toho nás čeká spousta doprovodného kulturního programu. Na místní umělce se lidé mohou těšit přímo v restauracích, případně na jejich zahrádkách. Scházet nebude od každého něco. Pozvat tak mohu na všechny variace masa, ale i třeba španělské krokety, lívanečky s uzeným lososem, domácí chléb plněný vepřovým kolenem nebo řadu sladkých pokrmů,“ prozradila první náměstkyně primátora Milada Sokolová.

A kam všude bude možné na degustační menu zavítat? V letošním roce jsou zapojené tyto restaurace: Art kavárna/Antikvariát Avatarka, Café Atrium, Casa Habana, Kavárna Prostor, Kavárna V Uličce, kino Metro 70, Monte Garden, nikis_bistro, Pall a Chinky, Restaurace na Mánesce, To Bistro a Tower Cafe a Cocktail bar.

Ve všech těchto restauracích a kavárnách bude na příchozí čekat řada zážitků umocněných vynikajícími delikatesami. „Ráda bych tímto pozvala všechny návštěvníky na výjimečnou akci, která propojí gurmánské pochoutky se zajímavými kulturními zážitky. Během dvou dnů si každý jistě najde to své. Zároveň bych všem chtěla popřát dobrou chuť. I já a můj manžel se už moc těšíme, až řadu těchto dobrot ochutnáme. Po loňské velmi pozitivní zkušenosti festival vřele doporučuji. Jde o příjemně strávený čas s pocitem volnosti a svobody. Proto určitě za námi dorazte a podpořte místní restaurace,“ doplnila Sokolová.

 

KDY: PÁTEK 23. a SOBOTA 24. ČERVNA

KDE: KAVÁRNY A RESTAURACE PROSTĚJOV