Něco takového mnozí z nás nepamatují snad dvacet let! Sněhové vločky valící se z nebe už od pátečního odpoledne udělaly také z Prostějova romantické zimní město. Až do nedělního rána napadalo ve městě až 30 centimetrů sněhu, který ovšem během nedělního dne částečně roztál.

 

Stručně řečeno, na mnoha místech republiky na tom byli mnohem hůř, navíc v Prostějově nebyly podle náměstka prostějovského primátora Jiřího Pospíšila hlášeny během uplynulého víkendu žádné škody. „Do současné chvíle neregistrujeme žádné škody na městském majetku a osobně ani nevím o žádných nehodách zaviněných sněhovou kalamitou,“ potvrdil Večerníku v neděli odpoledne muž, který na radnici zastřešuje komunální služby ve městě.

„Sněhovou kalamitu jsme jako magistrát přežili podle mého názoru úplně v pohodě. Pracovníci společnosti FCC odklízeli sníh z městských komunikací nepřetržitě od půlnoci z pátku na sobotu až do nedělního dopoledne. Dnes, tedy v neděli těsně před polednem, jsem byl na náměstí bruslit a sněhové frézy a sypače jezdily ještě okolo kostela i po náměstí. Pracovníci FCC stihli během uvedené doby odklidit sníh opakovaně z prvního a druhého pásma z plánu zimní údržby. Navíc v noci ze soboty na neděli začal sníh namrzat na chodnících i silnicích, musela se tedy častěji využít posypová sůl i písek. V neděli po obědě jsem pak procházel město a musím pracovníky FCC pochválit i za velmi kvalitně od sněhu odklizené autobusové zastávky ve městě,“ vyzdvihl práci úklidových čet společnosti FCC náměstek primátora.