Dnešek měl být dnem, kdy budou občané Prostějova marně čekat na otevření pošty v Plumlovské ulici. Konec její existence byl naplánován na minulý pátek. Velkým úsilím se nám podařilo rozhodnutí státu zvrátit a poštu zachránit. Je to dobrá zpráva pro seniory, pro občany s tělesným postižením a vůbec pro všechny klienty pošty, kteří využívali jejího bezbariérového provedení.

Naštěstí dnes žádný milník nenastává a pošta bude fungovat dál.

Nabízelo se vyměnit Plumlovskou pobočku za tu v Čechovicích. Město ji však odmítlo tímto způsobem „obětovat“ a převzalo její provoz do vlastní režie. Občanům poskytuje služby i nadále oblíbená pracovnice, na kterou byli zvyklí. Na rozdíl od dřívějška už však není zaměstnankyní státního podniku, ale Domovní správy Prostějov. Lidé u přepážky by ale žádný rozdíl neměli poznat. Dům v Čechovicích byl už dříve města a nyní odkupujeme i samo vybavení pobočky. Vše bude fungovat jako dosud.

Budu rád, pokud s námi stát napříště bude své záměry rušení služeb pro občany předem konzultovat. Ale i v případě, že to opět neudělá, jsem připraven za obyvatele našeho města znovu bojovat. Případ rušení pošt ukázal, že se to vyplatí.