Je to trochu jako ze seriálu Zoufalé manželky, či spíše Beverly Hills 902 10. Se zlomeným nosem, vyraženým zubem a zraněním páteře, jež si vyžádalo podporu v podobě krčního límce, skončil Tomáš R. po konfliktu s novým partnerem své bývalé přítelkyně. Ke rvačce došlo loni v srpnu před prostějovským domem, kde bydlí se svými rodiči a sestrou.

Útočníkem byl Jiří Ošlejšek z Plumlova, který si na „trestnou výpravu“ přivzal svého urostlého kamaráda. Zbytečná rvačka jej přijde poměrně draho, pojišťovně, poškozenému a jeho rodině musí zaplatit přes 40 000 korun. Dohra šarvátky totiž skončila minulé úterý až u prostějovského soudu. A Večerník u toho nemohl chybět!

Žárlivost a alkohol určitě nejsou dobrými rádci. Potvrdit by to mohl jinak bezproblémový Jiří Ošlejšek z Plumlova, který kvůli kombinaci obojího čelil žalobě kvůli ublížení na zdraví a výtržnictví.

K celé události došlo 2. srpna 2020. Jiří Ošlejšek v kempu Žralok v Plumlově popíjel se svojí přítelkyní a jejím bývalým partnerem i jeho novou přítelkyní. Nebyla to právě šťastná kombinace, a to i vzhledem k tomu, že oba muži mezi sebou již v minulosti měli konflikty.

Přestože se všichni celkem bez problémů rozešli, vše mělo svoji dohru. Jiří Ošlejšek nedokázal zkrotit svoji žárlivost a v doprovodu svého známého se vydal na „trestnou výpravu“. „Sabina se mi svěřila s tím, že ji Tomáš kdysi napadl. Dal jí takzvané ´čelo´, přestože v náručí tehdy držela jejich společnou malou dceru. Chtěl jsem si to s ním vyříkat,“ snažil se policistům objasnit svoji motivaci Ošlejšek, který k úternímu soudu nakonec vůbec nedorazil. „Jel jsem tedy za ním. Jakmile vyšel ven, dostal jsem od něj ránu do nosu a začali jsme se rvát,“ popsal dále svoji verzi příběhu obžalovaný, jehož výpověď byla čtena. 

Musel do nemocnice

 K jeho škodě však Tomáš R. po rvačce skončil v nemocnici s přeraženým nosem a blokovým zraněním páteře. Podle poškozeného se vše seběhlo poněkud jinak. „Obžalovaný zazvonil u nás a zařval: ‚Pojď ven. Bylo na něm vidět, že se chce rvát. Rodiče mě zrazovali od toho, abych mu otvíral, ale já je neposlechl. Hned jak jsem vyšel, tak jsme se do sebe pustili. Problém byl v tom, že tam měl toho svého svalnatého kamaráda, který váží snad sto dvacet kilo. Myslím, že jsem na zemi skončil právě po jeho ráně, pak do mě ještě oba párkrát kopli, a to i na chodbě našeho domu, kam jsem se snažil odplížit,“ vypověděl Tomáš R., pro něhož musela přijet záchranka. „Měl jsem zlomený nos, vyražený zub a musel jsem nosit krční límec. Z počátku se mi i točila hlava, pak už mě jen bolela,“ shrnul své trable poškozený, který sám připustil, že svoji bývalou partnerku skutečně v minulosti fyzicky napadl v přítomnosti jejich dcery.

U Okresního soudu v Prostějově vypovídal i urostlý kamarád obžalovaného, který popřel, že by se do rvačky jakkoliv zapojil, přesto na náhradě škody již vyplatil více jak 40 000 korun. „Nechtěl jsem mít problémy,“ vysvětlil.

Bude muset platit

Prostějovský soud nakonec Jiřího Ošlejška uznal vinným a odsoudil ho k dvouletému podmíněnému trestu. Zároveň musí zdravotní pojišťovně vyplatit 9 000 korun a poškozenému a celé jeho rodině dalších celkem 33 tisíc korun nemajetkové újmy.

Vzhledem k nepřítomnosti obžalovaného rozsudek dosud není pravomocný.