Podle všeho to bude jeden z rekordmanů v počtu půjček. Během dvou let si muž z Prostějova nabral půjčky za 650 tisíc korun, když uzavřel s různými společnostmi neuvěřitelných osmatřicet smluv. Teď ho ale stíhá hospodářská kriminálka, neboť chlapík nejenže přestal splácet, ale přišlo se i na to, že věřitelům lhal.

„Z přečinu podvodu a úvěrového podvodu viní policisté prostějovského oddělení hospodářské kriminality sedmačtyřicetiletého muže z Prostějova. Těchto skutků se měl obviněný dopustit v období od ledna 2017 do ledna 2019 tím, že si u různých bankovních i nebankovních společností sjednal celkem osmatřicet smluv o dlouhodobých i krátkodobých spotřebitelských úvěrech a zápůjčkách,“ uvedl František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov.

Bylo ale zřejmé, že chlapík nebude při takovém množství půjček peníze splácet. „Poskytovatelům finančních produktů úmyslně zamlčel svou finanční situaci, zejména to, že je zatížen splátkami dřívějších půjček a vzhledem ke svým příjmovým poměrům nebude schopen závazkům vyplývajícím z nově sjednávaných smluv dostát. To se také později stalo a škoda způsobená pětadvaceti společnostem byla vyčíslena na šest set padesát tisíc korun,“ vypočítal Kořínek s tím, že uvedenému podvodníkovi hrozí až pětiletý kriminál.