Tak ještě zhruba měsíc a dojde na zahájení druhé etapy rekonstrukce Vrahovické ulice. Hurá! Jenže radost z celé opravené ulice od školy v Majakovského ulici až po náměstí Padlých hrdinů jsme měli mít už na konci loňského roku, ovšem naše očekávání se nesplnilo. Stavební firma nestíhala, navíc se objevily (snad) objektivní komplikace a také se stavbaři zdrželi odstraňováním mnoha nedodělků z první etapy rekonstrukce.

Nedá se nic dělat, během prvního pololetí tohoto roku se musíme znovu obrnit trpělivostí a přečkat uzavírku úseku od železničního přejezdu po náměstí Padlých hrdinů. A nadávat při popojíždění v kolonách po objízdných trasách. Nu což, určitě to vydržíme, my Prostějované jsme na dopravní problémy notoricky zvyklí.

Jenže Vrahovickou ulicí dopravní patálie neskončí, hned nato dojde k uzavření Wolkerovy ulice, což je pochopitelně další frekventovaná a páteřní komunikace vnitřního okruhu města.

Dá se tedy předpokládat, že po celý rok 2022 si nejen řidiči užijí své a budou muset skousnout další hořkou pilulku. V této souvislosti přemýšlím o tom, zda se vůbec někdy dočkáme bezproblémového průjezdu městem a jestli nás nebudou stále provázet nějaké uzavírky. Snad někdy ano...