Štědrý den se bez toho nikdy neobešel. Tisícovky návštěvníků si pravidelně během poledne 24. prosince nenechaly ujít famózní show, při které se desítky otužilců ponořily do ledové vody výpusti plumlovské přehrady. Tuto vánoční libůstku si ovšem letos budeme muset odepřít. Tradiční organizátor Vánoční koupele oddíl Dálkového a zimního plavání Haná Prostějov letos hojně sledovanou akci neuspořádá!

Už na začátku prosince Večerník upozornil moderátor Vánoční koupele Michal Mucha, že je letošní ročník ve vážném ohrožení. A minulý pátek už jen konstatoval, že z otužilecké show opravdu nic nebude. „Bohužel stanovená vládní opatření nedovolují organizovat akce s takovým počtem účastníků a hlavně diváků. A když si vezmete, že každoročně na Štědrý den v poledne přijde na přehradu okolo dvou tisíc lidí, tak jiné řešení než to letos všechno odpískat ani nemůže nastat. Je nám to nesmírně líto, tak snad zase za rok. I když nevylučuji, že nějací dobrovolníci se určitě najdou, kteří se na Štědrý den u výpusti plumlovské přehrady objeví a vykoupají se,“ uvedl pro Večerník Michal Mucha.

Během uplynulého víkendu se Večerníku podařilo spojit také s předsedkyní oddílu Dálkového a zimního plavání Haná Prostějov. „Já bych to ani nenazvala tak, že akci rušíme. Prostě ji letos organizovat vzhledem k nebezpečí nákazy covid-19 nebudeme. Na druhé straně já se na Štědrý den v přehradě určitě vykoupu a jsem přesvědčena, že se mnou tam bude i nestor našeho oddílu Bob Pácl. Ten letos oslavil kulaté osmdesátiny a pochybuji, že by na Vánoce u přehrady chyběl,“ zasmála se přemožitelka kanálu La Manche Dana Zbořilová.

Není snad třeba ani zdůrazňovat, že Večerník bude u toho, když „osamělí“ odvážlivci i letos prokáží své otužilecké schopnosti...